Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΣΤΗΝ...ΠΑΣΚούλα
Αιδώς Αργείοι. . .
Σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα περνάει μια βαθύτατη κρίση, η ΠΑΣΚ, η παράταξη που έχει την κύρια ευθύνη για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, με ανακοίνωσή της στις 19/05 ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό.
Επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η επίσημη πολιτικοσυνδικαλιστική της έκφραση είναι ο μηδενισμός, ο λαϊκισμός, η στείρα άρνηση, η κινδυνολογία και το ψέμα.
Θυμίζουμε λοιπόν στους «εραστές» του πολιτικού αμοραλισμού γιατί όπως φαίνεται έχουν κοντή μνήμη, ότι: κλικ εδώ για τη συνέχεια

Πυρ ομαδόν για τη... βαρβαρότητα
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε θέση άμυνας
Σε οξύτατους τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου την περασμένη Τρίτη. Μετά τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, μιλώντας στο Περιστέρι, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ανακαλέσει, η κυβέρνηση χθες εξαπέλυσε πυρ ομαδόν κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε θέση άμυνας και να φανεί ότι εκείνη προσδιορίζει το ρυθμό της προεκλογικής εκστρατείας, ενεργοποιώντας έτσι τα αντανακλαστικά των οπαδών της. Το επόμενο ζήτημα μάλιστα που θα αναδείξει ο πρωθυπουργός με τις ομιλίες του θα είναι τα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Μια γεύση έδωσε χθες ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο για τα τριάντα χρόνια από την υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. «Κανείς δεν μπορεί να υπόσχεται πράγματα πέρα από την πραγματικότητα και μακριά από την ευρωπαϊκή πορεία», δήλωσε με νόημα ο πρωθυπουργός απαντώντας στα όσα ακούγονται τελευταία περί κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητας και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για εμπαιγμό και παραπληροφόρηση (…). Οι μεγάλες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται με στόχο το πολιτικό όφελος».

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π.

ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ :Ότι υπάρχει δίλημμα επιλογής μεταξύ «Σοσιαλισμού και Δημοκρατίας αφενός και βαρβαρότητας αφετέρου».
Ο κ. Καραμανλής σε απάντησή του, έκανε λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό και νέο ολίσθημα του ΠΑΣΟΚ: «Είναι πρωτοφανής ο ισχυρισμός αυτός. Είναι πρωτόγνωρος, ειδικά για ευρωεκλογές. Είναι βαρύτατα προσβλητικός για εκατομμύρια πολίτες. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους πολιτικούς του αντιπάλους σαν “βάρβαρους”. Είτε είναι η Ν.Δ., είτε είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Ν.Δ.».Ο κ. Καραμανλής ζήτησε μάλιστα από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «να βρει τη γενναιότητα που χρειάζεται και να αναλάβει την ευθύνη του λάθους του». Πάντως, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στο δίλημμα και κατά την ομιλία του στην Ξάνθη.Ο πρωθυπουργός τράβηξε μια σαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση λέγοντας ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει τις δράσεις της σ’ ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για να βγει η χώρα όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από τη διεθνή οικονομική κρίση, ενώ, σε πλήρη αντίθεση, η αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνεται στη σκανδαλολογία.Στο σημείο αυτό ο κ. Καραμανλής σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους λέγοντας: «Το κάνει γιατί νομίζει πως θα ’χει κομματικό όφελος. Το κάνει γιατί δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το κάνει γιατί θέλει να αποφύγει κάθε συζήτηση για τα οικονομικά». Στο σημείο αυτό, μάλιστα, έκανε νέα προσωπική επίθεση στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Αγνοεί ότι με το μίγμα των αοριστιών του, της προχειρότητας, των ευχολογίων και του λαϊκισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης; Αυτή η ανεύθυνη στάση πώς εξηγείται; Υπάρχει παντελής απουσία επαφής με τη διεθνή οικονομική πραγματικότητα; Τελικά, έχει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συναίσθηση των συνεπειών της επιλογής του;Οπως και να ’χουν τα πράγματα, μία είναι η αλήθεια: Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να ακολουθεί το δρόμο της ακραίας ανευθυνότητας».
Στο θέμα πήρε θέση και το ΚΚΕ με τη Γραμματέα του κόμματος να δηλώνει:όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ότι «όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό».
Κημένε Γ.Α.Π. ο μεσαίος χώρος που ακούει τις δηλώσεις σου, να είσαι σίγουρος πως θα σου γυρίσει την πλάτη στις κάλπες....κρίμα γιατί σαν ηθοποιός μας άρεσες περισσότερο!!!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009





Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΟΕΚ: Σπίτι για την Κούνεβα
Εγκρίθηκε από τον ΟΕΚ η χορήγηση κατοικίας για τις ανάγκες της οικογένειας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, κατ' εξαίρεση των προβλεπόμενων διαδικασιών, όπως ανακοίνωσε χθες η υπ. Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στη μητέρα της κ. Κούνεβα. Η οικία βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα, κατόπιν παράκλησης της ίδιας της συνδικαλίστριας, προκειμένου το παιδί της να μην αλλάξει την έως σήμερα περιοχή της διαμονής του. Σημειώνεται πως το σπίτι είναι περίπου 100 τ.μ., θα αγοραστεί από τον ΟΕΚ και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί στην κ. Κούνεβα, καθώς ο Οργανισμός δεν έχει στην περιοχή δικά του κενά σπίτια.

Αναμόρφωση Π.Δ. για μεταθέσεις - αποσπάσεις
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των περιφερειακών συσκέψεων, σχετικά με την τροποποίηση του Π.Δ. 50/96 καθώς και του 100/97. Η ΔΟΕ αφού άκουσε τις προτάσεις αιρετών και εκπροσώπων Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της χώρας σας αποστέλλει τις τελικές της θέσεις για να τεθούν για έγκριση στις Γ.Σ. των τοπικών Συλλόγων...

Ταυτότητα Εκπαιδευτικού
Συνάδελφοι,
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ μέλους της ΔΟΕ (2009-2011) χορηγείται από τα Δ.Σ. των κατά τόπους Συλλόγων μόνο σε μέλη οικονομικά τακτοποιημένα για το 2008-2009 και ισχύει μέχρι 30/06/2011.(δηλαδή για την επόμενη συνδικαλιστική διετία της ΔΟΕ)
Στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου, πρέπει απαραιτήτως να επικολληθεί φωτογραφία του δικαιούχου, και να υπογραφεί από τον προϊστάμενο του αντίστοιχου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.....

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Διώξεις για το Βατοπαίδι*
* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:"«Ιερό» σκάνδαλο"
Διώξεις για το Βατοπαίδι Ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα άσκησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εισαγγελέας εφετών κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.Στα κακουργήματα περιλαμβάνονται η απιστία, απάτη από κοινού, ξέπλυμα χρήματος και ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε κάποια από τα παραπάνω.Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε εφέτη ειδική ανακρίτρια και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών που θα κληθούν είναι ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της καθώς και ορκωτοί εκτιμητές.Με διάταξη του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών, απαλλάσσονται 33 από τα συνολικά 62 άτομα που είχαν καταθέσει ως ύποπτα για


Toμές και στις τρεις βαθμίδες ζητά ο υπ. Παιδείας
πηγή:esos
Εκείνο που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και, κυρίως, ανθρώπινο είπε ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση: Ημέρα Καινοτομίας» και σημείωσε: « Χρειαζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, δηλαδή μια εκπαίδευση που είναι άρρηκτα και άμεσα συνδεδεμένη με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χρειαζόμαστε μια Τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα προσφέρει τίτλους σπουδών που θα αντιστοιχούν σε αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης και μια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα έχει ως στόχο την σωστή καλλιέργεια του νου και της ψυχής των μαθητών».

Κυριακή 17 Μαΐου 2009


Επιστολές - φωτιά από Siemens
Σοβαρά ερωτήματα για τις σχέσεις της εταιρίας Siemens με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εγείρει το ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο ΕΤ.Κ. Οπως προκύπτει από αυτό, τα στελέχη της γερμανικής εταιρίας δεν είχαν απλώς πλήρη άνεση να επικοινωνούν ή να συναντώνται με υπουργούς, αλλά τους υποδείκνυαν με τρόπο προκλητικό τι και πώς όφειλαν να προωθήσουν. Τα έγγραφα που σήμερα αποκαλύπτουμε εμφανίζουν κεντρικό στέλεχος της Siemens να επικοινωνεί το 2002 με τον Μ. Χριστοφοράκο και άλλα στελέχη της Siemens Hellas και να τους ενημερώνει για την αλληλογραφία της εταιρίας HDW με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη.