Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008
http://dakepenikaias.blogspot.com



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-2-08 η εξ αναβολής Γ΄ στη σειρά έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Νίκαιας (μετά από δύο εικονικές Γ.Σ.), με θέμα τη λήψη απόφασης σε πρόταση της ευκαιριακής πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε. (ΠΑΣΚ-Παρεμβάσεις) για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η προσέλευση ήταν πολύ μικρή (μόλις 51 συνάδελφοι!) κατά συνέπεια με δεδομένη τη μη απαρτία, αφού σύμφωνα με το καταστατικό απαιτείται το 1/5 των μελών και για να πάει ο Κλάδος μπροστά, με σκοπό πάντα την επίλυση των εκπαιδευτικών ζητημάτων και ενόψει Ασφαλιστικού, ψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΚΕ/ΠΕ (η οποία ήταν η μόνη ρεαλιστική) για 48ωρη απεργία το Μάρτη.
Η ΠΑΣΚ αν και κατέβαλε κάθε προσπάθεια να αποσπάσει απόφαση ΄΄εν κρυπτώ΄΄ με τερτίπια και μεθοδεύσεις ΄΄συνδικαλιστικού μεσαίωνα΄΄ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (μολονότι επιστράτευσε και τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ κ.Π.Κουμανζέλη), δεν κατάφερε να σύρει τους συναδέλφους σε μια απόφαση, που ήταν έξω από τις δυνατότητες και κατά συνέπεια συμφέροντα του Κλάδου. Ήταν ολοφάνερο, ότι αναζητούσε οποιαδήποτε απόφαση απεργίας και αναγκάστηκε να συμφωνήσει στο τέλος με την 48ωρη (πρόταση της ΔΑΚΕ), μη θέλοντας να φύγει άπρακτη.
Αισθανόμενοι το χρέος απέναντι στους συναδέλφους για διεκδικήσεις σε χρόνια αιτήματα, που μας κληρονόμησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων πολλά δεν έχουν βρει ακόμη τη λύση τους, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και πιστά στις αρχές του ανεξάρτητου και αδέσμευτου συνδικαλισμού, να απαιτούμε και να διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα, για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά.

Η πρότασή μας όπως κατατέθηκε:

Η παράταξή μας για την προβολή, διεκδίκηση και επίλυση των παραπάνω αιτημάτων προτείνει στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την πραγματοποίηση 48ώρης απεργιακής κινητοποίησης εντός του Μαρτίου. Ολομέλεια των Προέδρων για τη λήψη αποφάσεων με βάση τις προτάσεις των Συλλόγων. Η παράταξή μας δεσμεύεται, όπως έκανε και στο παρελθόν, να στηρίξει την όποια μορφή αγώνα προκύψει ως αποτέλεσμα της γνήσιας βούλησης των συναδέλφων υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ