Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟ "ΕΞΥΠΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΛΜ: Μετά την παρουσίαση που έγινε από την Ευφυή Εκπαίδευση, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος ανάμεσα και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας. Μετά έγινε στο γραφείο των δασκάλων μία συζήτηση σχετικά με το ποιες εντυπώσεις μας άφησαν και πόσο χρήσιμοι νομίζουμε ότι θα είναι οι διαδραστικοί πίνακες SMART Board στο μάθημά μας. Όλοι ήθελαν τους πίνακες, ομόφωνα. Έτσι κι εγώ τα έβαλα κάτω και έκανα τους υπολογισμούς μου να δω πως μπορεί να γίνει το καλύτερο για το σχολειό. Γι αυτό, ενώ θα μπορούσαμε κάλιστα να μείνουμε στους διαδραστικούς των 48", επιλέξαμε, τελικά, τους διαδραστικούς των 64", αφού είδαμε ότι τα οικονομικά μας μπορούν να φτάσουν εκεί.
(απόσπασμα από τη συνέντευξη του Διευθυντή του σχολείου)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν η επιχορήγηση των σχολικών μονάδων αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο,τότε η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι δεδομένη.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

«Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε»
Την αισιοδοξία τους για την επιτυχή κατάληξη του διαλόγου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με επίκεντρο τις αλλαγές στο λύκειο και στο εξεταστικό, εξέφρασαν ο υπουργός Παιδείας Ά. Σπηλιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ), καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, κατά τη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του οργάνου -το οποίο θα αποτελέσει το βασικό φόρουμ του διαλόγου- στο Ζάππειο.
Θετική προσδοκία
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ΣΠΔΕ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έκρυψε ότι διακατέχεται «από θετική προσδοκία και ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Ο στόχος είναι μείζων και δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε. Σ' αυτή την υπόθεση δεν αναγνωρίζω ούτε αντιπάλους ούτε ανταγωνιστές. Αναγνωρίζω συμμάχους και συνυπεύθυνους για το καλό της Παιδείας και του τόπου». Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «στην ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων, έχει ωριμάσει η εκτίμηση πως η ώρα των μεγάλων αλλαγών που θα συγκροτήσουν μια γενναία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει φθάσει». Δεσμεύτηκε, δε, ότι «συζητώ τα πάντα. Κάθε ιδέα, κάθε πρόταση και από όποιο κανάλι του διαλόγου προκύψει. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου μακριά και πέρα από σκοπιμότητες ή κομματικούς ανταγωνισμούς. Αισθάνομαι πως αυτά δεν έχουν θέση στην πολιτική για την Παιδεία».
Αιχμές για τις «απουσίες»
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε και στα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και στους εκπαιδευτικούς φορείς (ΟΛΜΕ και, μέχρι ώρας, ΠΟΣΔΕΠ) που απουσιάζουν από το ΣΠΔΕ -και από την Πολιτική Επιτροπή-, λέγοντας ότι «μας αρέσει, δεν μας αρέσει, μας εξυπηρετεί, δεν μας εξυπηρετεί -και αναφέρομαι κυρίως σε όσους η θέση τους παραμένει κενή σ' αυτή την αίθουσα, με δική τους επιλογή-, έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε. Ο στόχος υπερβαίνει τις όποιες κομματικές διαιρέσεις ή συντεχνιακές περιχαρακώσεις. Χρειάζεται να συζητήσουμε υπεύθυνα, νηφάλια, χωρίς φανατισμούς ή ανέξοδους λαϊκισμούς». Παράλληλα, επανέλαβε τους στόχους στους οποίους θα πρέπει να καταλήξει ο διάλογος, τονίζοντας ότι «ζητάμε τη συμβολή όλων, όχι για να "μερεμετίσουμε" αλλά για να αλλάξουμε συνολικά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αργοπεθαίνει. Που πλημμυρίζει οργή τους νέους και συνθλίβει οικονομικά την ελληνική οικογένεια».

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009


«Φρένο» στην ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών
Δυο νομοσχέδια, για τις εισπρακτικές εταιρίες και την Επιτροπή Ανταγωνισμού συζητήθηκαν στην κυβερνητική επιτροπή.
Όπως ανακοινώθηκε, οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες πλέον θα ονομάζονται εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δεν θα εισπράττουν αλλά θα ενημερώνουν απλά, τους καταναλωτές για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σεβόμενες συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας.
Σ' αυτό τον τομέα πια, μπαίνει τάξη και οι εταιρίες αυτές θα σέβονται την αξιοπρέπεια του καταναλωτή και του πολίτη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ - ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ
Παρέμβαση για τον αποκλεισμό της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στο θέμα του αποκλεισμού της Ακρόπολης από συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης».
«Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Είχε προηγηθεί απόφαση των συμβασιούχων να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη με νέο αποκλεισμό του Ιερού Βράχου.
Το πρωί της Τετάρτης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων δεν έγιναν δεκτοί από την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ως προϋπόθεση διαλόγου έχει τεθεί ο τερματισμός του αποκλεισμού της Ακρόπολης.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι μία μειοψηφία, αγνόησε τις υπουργικές δεσμεύσεις για λύση των θεμάτων και τους κατηγόρησε για πολιτικές σκοπιμότητες.
Την Τετάρτη το μνημείο παρέμεινε αποκλεισμένο έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΜΠΗΚΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΚΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΧΤΙΣΙΜΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ-ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
Ανατροπή στην ΠΟΣΔΕΠ

Μέσα σε έντονο κλίμα, με διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις, ανετράπη η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών, που επί τέσσερα χρόνια κρατούσε τα ηνία της ΠΟΣΔΕΠ, οδηγώντας τον κλάδο σε περιπέτειες και εγείροντας αντιδράσεις.
Κατά την χθεσινή, τρίτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας εξελέγη η νέα διοίκηση, η οποία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αναδείξει το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας.
Η παράταξη Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ) ήρθε πρώτη δύναμη, με 80 εκλέκτορες και 9 έδρες και ακολουθούν: η Συσπείρωση με 8 έδρες, η Αριστερή Μεταρρύθμιση με 6 έδρες, η ΔΗΠΑΚ με 4 έδρες, η παράταξη της Ιατρικής Σχολής μαζί με ανεξάρτητους 3 έδρες. Τέλος, 3 έδρες καταλαμβάνουν δύο παρατάξεις, που αποτελούνται από καθηγητές του Πολυτεχνείου και της Φιλοσοφικής Σχολής.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009


Τη Δευτέρα ανοίγει η "αυλαία" του διαλόγου
Αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου ,στις 11.00 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας , θα ανοίξει η "αυλαία" του διαλόγου της Πολιτικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Λυκείου και του συστήματος πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ.
Στην πολιτική Επιτροπή , στην οποία τελικά προεδρεύει ο υπ. Αρης Σπηλιωτόπουλος- παρά τις αρχικές του δηλώσεις ότι το υπουργείο δεν θα έχει ανάμειξη στο διάλογο- θα συμμετέχουν μόνο τρεις Βουλευτές των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, , ενώ απέχουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ..
Στην πρόσκληση που απέστειλε κ. Σπηλιωτόπουλος, στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημειώνει πως “η έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αναζήτηση λύσεων ευρείας, καθολικής αποδοχής, μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αναμόρφωση του Λυκείου, την απελευθέρωσή του από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος επιλογής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".


Τα "βρόντηξε" η Επιτροπή Πρυτάνεων επειδή δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για το εξεταστικό
Ένταση επικράτησε μεταξύ των Πρυτάνεων στη Σύνοδό τους , στο Καρπενήσι, με αφορμή τις ριζικές διαφωνίες των ως προς τις αλλαγές του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η πρόταση για το νέο εξεταστικό που κατέθεσε στη Σύνοδο η τετραμελής Επιτροπή που αποτελείται σπό τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Χρήστο Κίττα, του Γεωπονικού, Χρήστο Ζέρβα, του Αιγαίου, Ανδρέα Τρούμπη και του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Σιαφαρίκα δεν έγινε αποδεκτή από την πλειονότητα των Πρυτάνεων.
Ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία από την τετραμελή επιτροπή , η οποία μάλιστα υπέβαλε και την παραίτησή της .
Η Σύνοδος συγκρότησε νέα Επιτροπή στην οποία ανατέθηκε να καταθέσει την πρόατσή της στην επόμενη Σύνοδο , η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
Ο υπ. Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας προς τους Πρυτάνεις επανέλαβε ότι είναι αν οιχτός σε τροποποιήσεις του νόμου πλαισίου που ωστόσο δεν θα αλλάζουν τη φιλοσοφία του.


Άνοιξε τα χαρτιά του ο κ. Μπαμπινιώτης
Εξετάσεις υπό τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής πρότεινε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρψτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Μπαμπινιώτης μιλώντας σήμερα Σάββατο σε εκδήλωση του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Μπαμπινιώτης διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει να του δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να εξετάζεται τέσσερις φορές το χρόνο, ανά τρίμηνο , μέχρι να πτύχει την επιθυμητή βαθμολογία.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΠΔΕ τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του Λυκείου από τις εξετάσεις και επέκρινε το γεγονός ότι απουσιάζει η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην διαδικασία επιλογή ςτων φοιτητών.
Τέλος ο κ. Μπαμπινιώτης πρότεινε να αναλάβει τη διεξαγωγή των εξετάσεων Εθνικός Εξεταστικός Φορέας.