Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΤΟΡΑΣ ΓΑΠ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΦΑΠΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ...
Θυσίες χωρίς αντίκρισμα
Η κριτική που δέχθηκε χθες το οικονομικό επιτελείο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Οι αποφάσεις για την οικονομία ελήφθησαν από την κυβέρνηση με καθυστέρηση, που κόστισε ακριβά στον Κρατικό Προϋπολογισμό, και δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για σημαντικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και δυναμική αναπτυξιακή πολιτική.
Οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος γίνονται δέκτες παραπόνων από τους ψηφοφόρους τους για τη σκληρή εισοδηματική πολιτική, αλλά κυρίως για την έλλειψη ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά, όταν μάλιστα διατυπώνονται εφιαλτικές εκτιμήσεις για διπλασιασμό της ανεργίας και για χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επομένως, το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με περιοριστικές πολιτικές, αλλά με επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν ή θα συντηρούν θέσεις εργασίας αναθερμαίνοντας την αγορά.
Το οικονομικό επιτελείο θα δώσει την επόμενη εβδομάδα μία ακόμη κρίσιμη εξέταση, καθώς θα ανακοινώσει τις βασικές αρχές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης νομισματικής πολιτικής, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μπορεί να προκύψει μέσα από φορολογικές ρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν επενδύσεις και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Εάν το οικονομικό επιτελείο εμμείνει σε εισπρακτικές λογικές, τότε το στοίχημα θα χαθεί μαζί με τις θυσίες των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: