Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ν.Δ:  ΑΤΕΛΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Είναι προφανές, ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να προσγειωθεί από τη δημαγωγία της προεκλογικής περιόδου, στη σκληρή πραγματικότητα του Σταθεροποιητικού Προγράμματος που υπέβαλε" αναφέρει ο κος Αντώνης Σαμαράς, σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Το Σχέδιο του Ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2010-2013, είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι τόσο γιατί ανατρέπει τον Προυπολογισμός του 2010, που μόλις ψηφίστηκε, όσο γιατί πρόκειται να υλοποιηθεί σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και εκτίναξης του κόστους δανεισμού της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία, θα παρακολουθήσει βήμα προς βήμα, την εφαρμογή στην πράξη των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη μείωση του ελλείματος και του χρέους, γιατί θεωρεί ότι η πλήρης και αξιόπιστη υλοιποίησή τους θα στείλει τα αναγκαία θετικά μηνύματα τόσο πρός τις Βρυξέλλες, όσο και προς τις διεθνεί αγορές.

ΑΠΟ ΤΟ "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" ΣΕ ΤΡΕΙΣ  ΜΗΝΕΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ.."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ", ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ;
Ακόμη δεν έχει μια σαφή απάντηση στο αν «υπάρχει σάλιο» του υπουργού του Ανδρέα Λοβέρδου, ακόμη δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν ήξερε τι έταζε προεκλογικά, ακόμη δεν δείχνει σίγουρος αν το σχέδιο σταθερότητας που θα πάει στις Βρυξέλλες θα γίνει τελικώς αποδεκτό. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν θέλει να μας πει την αλήθεια ή δεν σκοπεύει πράγματι να τη λάβει υπόψη του. Και τα δύο μας προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οσο για τη διαρκή επίκληση του κυβερνητικού παρελθόντος της Νέας Δημοκρατίας ως μόνιμης εξήγησης όλων των δεινών μας, παρ’ όλη την κατανόησή μας για τον κακοτράχαλο δρόμο που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση στον ποδηλάτη, δεν αρκεί για να τον πάει μακριά. Δέκα μονάδες διαφορά πήρε στις εκλογές, ακριβώς γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά με τη Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο χρόνο. Δέκα μονάδες που φαίνεται πως πίστεψε ότι του δόθηκαν για να του χαρίσουν χρόνο για αμέριμνες ορθοπεταλιές... «Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για το αδύνατο».

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ΓΑΠοκυβέρνηση θέλει τους λαθρομετανάστες μελοντικούς της ψηφοφόρους και αδιαφορεί για το μέλλον της πατρίδας και των Ελλήνων.Γι αυτό έλαβε απάντηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να τελειώσει η περιφρόνηση του λαού εδώ.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό είχα προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.
Η Κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση.
Σήμερα, λοιπόν, στέλνω στον υπουργό Εσωτερικών αναλυτικό υπόμνημα για τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής λογικής, ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική.
Για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.
Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο «χαλαρό κατώφλι» απ’ όλους! Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας...
Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.
Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.
Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα», οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα», και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα».
* Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.
* Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
* Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».
* Επί πλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.
Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία».
Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία.
Δεν θέλουμε να την κάνουμε «περίκλειστο φρούριο».
Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «ξέφραγο αμπέλι».



Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Το… στραπάτσο της ΓΑΠοκυβέρνησης
 Οι έντονες πιέσεις των Βρυξελλών και των εταίρων έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση, η οποία, φοβούμενη επανάλειψη του «εφιαλτικού Δεκέμβρη» για τα ελληνικά ομόλογα, εκτελεί πιστά όλες τις εντολές των κοινοτικών. Στη διάρκεια της εβδομάδας, σε δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση έδειξε με τις αντιδράσεις της ότι έχει χάσει την... μπάλα. Η πρώτη αφορούσε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η δεύτερη την χρονική προθεσμία που θα δοθεί στη χώρα μας για την επαναφορά του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε γνωστοποιήσει δημόσια ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα έστελνε το προσχέδιο στην Κομισιόν και το τελικό κείμενο στο τέλος του μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες επισημάνσεις της Επιτροπής. Οι Βρυξέλλες τού διεμήνυσαν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας πρέπει να το φτιάξουν μαζί, διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος νέου κύματος πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Η κυβέρνηση το αποδέχθηκε και σε συνέχεια αυτού ανώτερα στελέχη της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης της Κομισιόν ήρθαν με συγκεκριμένες εντολές στην Αθήνα.
Το Πρόγραμμα θα υποβληθεί στο τέλος του μήνα και στις 3 Φεβρουαρίου η Επιτροπή θα υποβάλει τις συστάσεις για την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών. Δεν χρειάζεται να το μελετήσουν οι κοινοτικοί, άλλωστε αυτοί το... γράφουν. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελλείμματος, ο ίδιος ο πρωθυπουργος είχε κάνει λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ζάππειο για τετραετία. Η Κομισιόν το περιόρισε στην τριετία και για να μην εκληφθεί ως ήττα της κυβέρνησης, εμφανίζουν τώρα τον κ. ΓΑΠ ότι δήθεν έδωσε εντολή να γίνει η δημοσιονομική εξυγίανση σε 3 χρόνια...
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία δεν είναι κακό να μας βοηθήσουν οι Βρυξέλλες στην εκπόνηση ενός αποτελεσματικού Προγράμματος για την αναχαίτιση των ελλειμμάτων και του χρέους. Κακό είναι να στο υπαγορεύουν και να μην έχεις το πολιτικό θάρρος να το παραδεχθείς.
ΓΚΟΓΚΟ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ  ΜΕΓΑ..ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ..ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ;


Διάψευση προσδοκιών
Κουρέλι όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις, "Μπανανία" η χώρα!

 Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. ΓΑΠ η λέξη που ακούγεται συχνότερα από τους πολίτες είναι μία: απογοήτευση! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση ξόδεψε 100 ημέρες χωρίς να πραγματοποιήσει καμία από τις τομές για τις οποίες είχε δεσμευθεί προεκλογικά. Καθημερινώς οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η απόσταση μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων μεγαλώνει ακόμη και σε ζητήματα που δεν απαιτούν την έγκριση των κοινοτικών επιθεωρητών, όπως η αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Τελευταία ανακολουθία του πρωθυπουργού ήταν η απόφασή του να συμπεριλάβει σε νομοσχέδιο για την προστασία των δασών διάταξη με την οποία ανατρέπεται πλήρως το φορολογικό καθεστώς για τις γονικές παροχές. Και όμως, ο κ. ΓΑΠστην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου είχε δεσμευθεί ότι η κυβέρνησή του δεν θα περνούσε τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.
Ο ΓΑΠ ξέχασε «νύχτα» τις δεσμεύσεις του προκαλώντας αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες που δεν γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα φορολογηθεί η μεταβίβαση ακινήτων στα παιδιά τους.
Μετά τα τέλη κυκλοφορίας, και στο θέμα των γονικών παροχών οι πολίτες χωρίστηκαν στους «ξύπνιους» που έσπευσαν εγκαίρως στις εφορίες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και στους «αδαείς», που πίστευαν ότι το κράτος έχει συνέχεια και οι φορολογικοί αιφνιδιασμοί δεν ταιριάζουν στη λογική της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. ΓΑΠ διαψεύδει καθημερινώς τις προσδοκίες των πολιτών και εάν δεν αναθεωρήσει άμεσα τη στάση του η προσγείωση θα είναι απότομη.