Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ 8.
ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ-ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!..
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
Πριν από τις εκλογές ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνήθιζε να λέει ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή». Ο ίδιος μάλιστα υποστήριζε ότι σε περιόδους κρίσης είναι παράλογο να προτάσσεται ως κυρίαρχη προτεραιότητα η δημοσιονομική σταθερότητα σε βάρος του στόχου της ανάκαμψης της οικονομίας.
Χθες, ως υπουργός Οικονομικών αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όπως το γενικό πάγωμα μισθών και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ελήφθησαν για τον κατευνασμό των αγορών και την εκτόνωση των κερδοσκοπικών πιέσεων στα ομόλογα. Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων. Μία εβδομάδα νωρίτερα σε συνάντηση που είχε με τους εφοριακούς ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ακόμη πιο κυνικός λέγοντας ότι «οι Βρυξέλλες και οι αγορές θέλουν αίμα». Προφανώς η κυβέρνηση έδωσε αρκετές μπουκάλες με το διάγγελμα της περασμένης Τρίτης.
Πού είναι, αλήθεια, η προεκλογική επαναστατική διάθεση του ΠΑΣΟΚ για ανατροπή του οικονομικού σκηνικού στην ευρωζώνη και ακόμη περισσότερο πού βρίσκονται οι μετεκλογικές πολιτικές για ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από επεκτατικές κινήσεις για τόνωση της ρευστότητας και ενίσχυση των μικρομεσαίων; Οι προεκλογικές υποσχέσεις πνίγηκαν μέσα στις θάλασσες των αγορών αλλά το ανησυχητικό είναι ότι οι κερδοσκόποι των ομολόγων δεν φάνηκε να χόρτασαν από αίμα. Τα επιτόκια δανεισμού του Δημοσίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς τώρα οι πιέσεις τροφοδοτούνται από τις νεότερες ανησυχίες των επενδυτών για τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της ευρωζώνης με αποτέλεσμα η αναταραχή από την αγορά ομολόγων στην Ιβηρική Χερσόνησο να μεταφέρεται και στην εγχώρια.
Από τη στιγμή, όμως, που η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις ανάλογα με τις διακυμάνσεις στα επιτόκια δανεισμού του Δημοσίου, κάτι που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για νέο γύρο κερδοσκοπικών παιχνιδιών, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν υπάρχει συνολικό σχέδιο για ανάταξη της οικονομίας.
Σε αντίθετη περίπτωση, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση της ζήτησης και η οικονομία θα μπει σε ένα φαύλο κύκλο ανεργίας και ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: