Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις – «πολιτική κωλοτούμπα» λέει ο Σαμαράς


Η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, χωρίς να έχει ληφθεί οριστική απόφαση, τόνισε το μεσημέρι, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου για το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους, είναι να περιοριστεί το έλλειμμα, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να γίνει πιο εύκολη η μείωσή του σε μονοψήφιο αριθμό το 2010, από τα επίπεδα του 13% που εκτιμά για φέτος, η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο στόχος αυτός, κατέληξε ο παράγοντας του υπουργείου, θα επιδιωχθεί με περιορισμό των δαπανών και ενεργοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών.
Α. Σαμαράς: Πολιτική κωλοτούμπα τα σχέδια για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις
Παρέμβαση σχετικά με τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις έκανε ο Αντώνης Σαμαράς.
Μας προετοιμάζουν για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Αυτό είναι μια πολιτική «κολοτούμπα» σε σχέση με όσα έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και θα χτυπήσει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, κυρίως τη μεσαία τάξη που είναι και το θερμόμετρο της οικονομίας μας. Ελπίζω κάτι τέτοιο να το ξανασκεφθούν απ’ την αρχή.








Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Οι "άπιστοι" του ΠΑΣΟΚ...


Αρνήθηκαν τον Θρησκευτικό όρκο... Πρώτος και καλύτερος ο Παπακωσταντίνου. Έκανε μπαμ στις θέσεις των Υπουργών, πλάι στο πρωθυπουργό. Οι άλλοι υπουργοί είχαν σηκωμένο το χέρι, ενώ αυτός έπιανε , να μη σας πούμε εμείς τι, κοιτάξτε την φωτογραφία. Εκτός από...
τον Παπακωσταντίνου, δεν σήκωσαν το χέρι (διακρίνονται στη φωτογραφία πίσω του) η Φώφη Γεννηματά, και ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης. Δικαίωμα τους να πιστεύουν ότι θέλουν.
Όμως θα πρέπει να ξέρουν, πως η εικόνα τους αυτή έκανε άσχημη εντύπωση, και δυσαρέστησε πολλούς από τους οπαδούς του ίδιου του κόμματός τους...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ….ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ


Η Νέα Δημοκρατία πολιτικό μόρφωμα του αείμνηστου και Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που σκοπός της ήταν ,είναι και θα είναι ο προσανατολισμός και η μετεξέλιξή της σε ένα πιο σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα λαϊκής βάσης , βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και θα επιδιώξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να βρει το βηματισμό της προκαλώντας ίσως και αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα με τις πρωτοποριακές της ιδέες .
Η γενναία πράξη του προέδρου του κόμματος και σπάνιου πολιτικού ανδρός Κωνσταντίνου Καραμανλή , να επισπευτούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, με τη συμμετοχή ελπίζω της βάσης ,των μελών και των φίλων της παράταξης , θεμελιώνει και διευρύνει τον πολιτικό ορίζοντα της Νέας Δημοκρατίας και σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι .
Φίλες και Φίλοι ,
Η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, μετά από τις τρέχουσες εξελίξεις , αφού εκλέξει για αρχηγό της ικανό πολιτικό μέντορα που θα συνθέτει και θα οραματίζεται την Ελλάδα του αύριο .
Οφείλουμε οι ψηφοφόροι της , τα στελέχη και οι φίλοι της να σεβαστούμε την ιστορική της διαδρομή και με υπευθυνότητα χωρίς ίντριγκες να προχωρήσουμε εκλέγοντας τον ικανό και όχι τον αρεστό και πρόσκαιρο .
Η πρόσφατη ήττα της παράταξής μας δίνει την ευκαιρία του αυτοπροσδιορισμού και της μετεξέλιξής της ιδεολογικά και πολιτικά .
Σήμερα στα σύγχρονα πολιτικο-ιδεολογικά ρεύματα επικρατεί η αντίληψη της συλλογικότητας και της συναντίληψης ,πράγμα που δεν υπήρχε ,όχι σε επίπεδο αρχηγού αλλά στελεχών, γι αυτό και χάσαμε .Πιστεύω ότι λειτουργήσαμε φεουδαρχικά και επικράτησε το Διαίρει και Βασίλευε .
Δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε ,να αναλύσουμε και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που ο Κώστας Καραμανλής οραματίστηκε .Δεν αφουγκραστήκαμε τις απαιτήσεις της βάσης που προηγούντο των πολιτικών , αλλά και δεν οραματιστήκαμε συλλογικά και υπεύθυνα σε πολλά θέματα εσωτερικά και εξωτερικά . Δεν αρκούσε μόνο μια δυνατή ατμομηχανή για να φτάσει στον προορισμό της ,απαιτούντο και γερά βαγόνια μεγάλης αντιστρεψιμότητας .
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία αυτή η μεγάλη δημοκρατική και καινοτόμα παράταξη χρειάζεται πολιτικό αρχηγό που να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του προκαθήμενου αρχηγού και πρώην Πρωθυπουργού με όραμα ,συναίνεση και σύνθεση .
Η Νέα Δημοκρατία όπως τη γνωρίσαμε ,τη ζήσαμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας δεν είναι κόμμα ολιγαρχικό, συγκεντρωτικό και κλειστό στους πολίτες της και την κοινωνία .Απεναντίας διευρύνεται με σημείο αναφοράς το κέντρο προς την περιφέρεια και έτσι είναι ορθό και απαιτητό από τους πολίτες να πορευτεί στο μέλλον.
Εμείς οι απλοί φίλοι και ψηφοφόροι της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης , που επί χρόνια εμπνεόμαστε, με οραματιστή τον Εθνάρχη και ιδρυτή της Έλληνα και ευπατρίδη Κωνσταντίνο Καραμανλή και με την καθοδήγηση του εμπνευσμένου ηγέτη νυν Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου , επιθυμούμε ο επόμενος πρόεδρος που θα εκλεγεί με διαδικασίες βάσης, να είναι ικανός να συνθέτει και να οραματίζεται το αύριο με όρους πολιτικής σταθερότητας και να υπηρετεί πιστά όπως και οι προκαθήμενοί του το Εθνικό συμφέρον και το Λαό.
Ξάφης Κωνσταντίνος


Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π.Δ.Σ. ΚΩΡΥΦΩΝΕΤΑΙ...
Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ !!!
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
Παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα επιστολής εκπαιδευτικού για την Π.Δ.Σ.
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ
Με βάση την απόφαση της υπουργού για την πραγματοποίηση της ΠΔΣ άμεσα στις 19/10 γίνεται λόγος για δημιουργία νέων πινάκων με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία κτήσης πτυχίου!!!!! Και ρωτάω εύλογα: αυτό είναι δείγμα της αξιοκρατίας για την οποία τόσο πολύ κοβόταν το νέο υπουργείο;
Πού ακριβώς έγκειται η αξιοκρατία σε αυτό; Όταν αφήνεις έξω κριτήρια όπως η επιτυχία στον ΑΣΕΠ, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, η προϋπηρεσία και θέτεις ως προσόν για την ανάληψη 10 ωρών το πότε γεννήθηκε και κατά συνέπεια πότε αποφοίτησε κάποιος αυτό θεωρείται αξιοκρατία;
Είναι προσέγγιση της αξιοκρατίας ένα τέτοιο κριτήριο και ας μου εξηγήσει κάποιος πώς είναι πιο αξιοκρατικό να έχεις γεννηθεί το 1965 από το να έχεις γεννηθεί το 1985!
Είναι απαράδεκτα τέτοια μέτρα που προφανώς μοναδικό σκοπό έχουν να επαναφέρουν το καθεστώς της επετηρίδας που οι ίδιοι θεώρησαν λανθασμένο τρόπο πρόσληψης, εις βάρος χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών που τους καταδικάζει στην ανεργία, αφού λόγω «προσόντων» προηγούνται οι γηραιότεροι.
Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε το όνομα της συναδέλφισσας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ:
ΑΝ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.






Η Δανία του Νότου δεν κτίζεται μόνο με επικοινωνιακά τρυκ

Αν η Δανία του νότου χτίζεται μόνο με επικοινωνιακά τρικ και εντυπωσιακές δεσμεύσεις και ανακοινώσεις που κάνουν «γκελ» στον κόσμο, ε τότε η Ελλάδα έχει ήδη μεταμορφωθεί.
Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μια ομοβροντία ανακοινώσεων από τον Γ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του έχουν ταράξει την κοινωνία.
Ξαφνικά, εκεί που είχαμε καλομάθει με τον Καραμανλή, δεν προλαβαίνουμε την κυβέρνηση. Οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ανατροπές παντού λες και ξαφνικά να ζούμε σε μια άλλη χώρα.
Επικοινωνία, το πρώτο μάθημα του πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.
Επι της ουσίας, όμως, τι γίνεται; Ας κάνουμε έναν απολογισμό της κυβέρνησης των 7 ημερών:
Τα εύκολα:
1. Ο Γ. Παπανδρέου δεν… προλαβαίνετε. Από την Κωνσταντινούπολη πάει στο Γαλάτσι, κάνει ξαφνικές επισκέψεις στους υπουργούς του, συναντάται με κορυφαία στελέχη, καθιερώνει άτυπα υπουργικά συμβούλια. Τέτοια εντυπωσιακή κινητικότητα είχαμε χρόνια να δούμε και μακάρι να συνεχιστεί.
2. Όλοι οι υπουργοί, μόλις ανέλαβαν τα νέα τους χαρτοφυλάκια έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Αποδόμησαν πλήρως τα 5.5 χρόνια της “γαλάζιας” διακυβέρνησης, ανέτρεψαν τα πάντα, έκαναν ανακοινώσεις για σαρωτικές αλλαγές. Από ανατροπή του ασφαλιστικού μέχρι μεταμόρφωση της Αθήνας σε Βαρκελώνη. Από κατάργηση των χωροταξικών, των ημιυπαίθριων, των πράσινων τελών μέχρι περικοπές στα κρατικά αυτοκίνητα, επαναξιολόγηση των κολεγίων, μαχαίρι στις δαπάνες στην υγεία, νέο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές. Ο κατάλογος μακρύς, οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν προλαβαίνουν να γράφουν για τα όσα υπόσχονται ότι θα κάνουν οι υπουργοί σε Παιδεία, Υγεία., Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη κ.λπ.
3. Φυσικά κανείς δεν είναι τόσο κακεντρεχής ώστε να μη δώσει περίοδο χάριτος σε μια νέα κυβέρνηση. Ούτε φυσικά να μη χειροκροτήσει ανακοινώσεις όπως περιστολή των δαπανών για κρατικοδίαιτα στελέχη, κρατικά αυτοκίνητα, προμήθειες χωρίς λόγο. Όλα αυτά είναι όμορφα, ο κόσμος μένει με ανοικτό το στόμα για το… νοικοκύρεμα που κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Σα να βλέπουμε τον πρωθυπουργό στην πολύ γνωστή φωτογραφία από παλαιότερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που είχε πάρει τη σκούπα και καθάριζε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι, όμως, τα πάντα επικοινωνία και ωραίες εξαγγελίες; Πότε επιτέλους θα “σπάσουν τα αυγά” αφού χωρίς αυτό ομελέτα δεν γίνεται όπως όλοι ομολογούν;
Τα δύσκολα τώρα:
1. Ποιες είναι οι ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνησης για την οικονομία; Μόνο αυτές που χαϊδεύουν αυτιά, όπως αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ. Που θα βρεθούν τα λεφτά ουδείς μπορεί να μας το εξηγήσει. Από το χώρο αυτό γράφαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 12% δηλαδή 30 δισ. ευρώ χρέη. Η Κομισιόν πιέζει αφόρητα για μέτρα, έστω κι αν προτίθεται να δώσει παράταση. Ακόμη και ο πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μπορεί να κάνει έναν υπολογισμό και να πει τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι. Πώς λοιπόν σκοπεύουν να φέρουν στα ίσα μια οικονομία που δεν είναι απλά στο χείλος του γκρεμού αλλά έχει πέσει και μέσα σ’ αυτόν; Σιγή ασυρμάτου από την πλατεία Συντάγματος.
2. Για το ασφαλιστικό, το άλλο καυτό θέμα λέχθηκε αυτό που όλοι ήθελαν να ακούσουν. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της Πετραλιά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν μας είπε , όμως, ο Α. Λοβέρδος πώς θα καταφέρει να φέρει στα ίσα ένα ασφαλιστικό σύστημα που καταρρέει, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά και εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού; Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις; Θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε αφειδώς απλά και μόνο για… να βγάζουμε το μήνα;
3. Η πρώτη κρίση, αυτή στο λιμάνι του Πειραιά ανέδειξε τις πρώτες αδυναμίες της κυβέρνησης, πιθανόν και την υπουργού, Λ. Κατσέλη. Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους απεργούς δείχνει έλλειψη σχεδίου. Δεν ήξεραν δηλαδή τι θα κάνουν στον συγκεκριμένο τομέα μόλις αναλάβουν την εξουσία. Ακόμη και ο ρόλος του “σκύλου του σπιτιού” που ανατέθηκε στον Θ. Πάγκαλο και οι γκρίνιες κατά της κ. Κατσέλη δείχνουν ένα πράγμα: Τι θα γίνει σε ένα δύο χρόνια όταν θα έχει φθαρεί φυσιολογικά η κυβέρνηση και δεν θα υπάρχει ανοχή του κόσμου;




Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ- ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Πρώτη μέρα υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης ήταν πιο σαφείς από ποτέ: αναστολή της Π.Δ.Σ. με αιτιολογία την έλλειψη οικονομικών πόρων σε μια χρονιά οικονομικής κρίσης, κατά την οποία η ανάγκη για παροχή αντισταθμιστικής αγωγής στο δημόσιο σχολείο είναι τεράστια, καμία δέσμευση για οποιαδήποτε έναρξη ή και συνέχισή της και διατήρηση ενός σχεδίου λειτουργίας του σχολείου που οι ίδιοι είχαν θεσμοθετήσει μέσα από τη γενίκευση της ωρομισθίας.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ........

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ. Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟ"ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ" ΤΟΥ ΣΩΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ.  ΕΛΕΟΣ!!!
Νέος κύκλος κρατικού δανεισμού από αύριο


Στον αστερισμό του δανεισμού μπαίνει από αύριο κι επισήμως η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, εξάμηνων και δωδεκάμηνων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, από την οποία το Δημόσιο υπολογίζεται ότι μπορεί να αντλήσει έως 2,5 δισ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι σε διάστημα επτάα ημερών είναι προγραμματισμένη και νέα δημοπρασία, τρίμηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 2 δισ ευρώ. Υπόλογίζεται ότι ως το τέλος του τρέχοντος έτους, το ελληνικό δημόσιο θα δανειστεί συνολικά κάτι λιγότερα από 15 δις ευρώ. Εκτός, βεβαίως κι αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, την οποία όλοι απεύχονται και το υπουργείο Οικονομικών αναγκασθεί να διευρύνει κι άλλο τον δανεισμό.
ΓΙΑΤΙ ΓΚΟΓΚΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;




Αποκάλυψη βόμβα: Τι “σήκωσε” ο Παπαθανασίου από το γραφείο του!


Αυτή η φωτογραφία είναι αφιερωμένη στα "έγκυρα" ελληνικά ΜΜΕ (ιδιαίτερα στο “Βήμα”- που δημοσίευσε πριν λίγο καιρό αναλυτικα την ανυπαρκτη συνάντηση Καραμανλη-Ερντογάν) και στο νέο υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου. Εδώ λοιπόν φαίνεται καθαρά ποιά ήταν τα αντικείμενα που ο κ. Παπαθανασίου πήρε από το γραφείο του πριν φύγει. Πολλές εικόνες, κάποιες φωτογραφίες των παιδιών του και κάποια βιβλία.

Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο;
Λίγη αιδώς κύριοι…

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκρατούν τον Έλληνα δάσκαλο στα Σκόπια

Επικοινωνούμε μαζί του, τον στηρίζουμε ηθικά και υλικά. Δεν έχει ζητήσει τίποτα ο άνθρωπος αλλά πρέπει να είμαστε εκεί. Δεν υπάρχει κράτος, υπάρχουν μόνο ενεργοί πολίτες. ΕΜΕΙΣ.


Κλίμα τρομοκρατίας στα Σκόπια, για όσους τολμούν να δηλώσουν ανοιχτά την ελληνικότητα τους.
Ο δάσκαλος Θανάσης Στεργίου από το Μοναστήρι, παρουσιάζεται ως «κατάσκοπος» της Ελλάδας σε δημοσίευμα του περιοδικού «Φόκους» των Σκοπίων, που κάνει λόγο για προσπάθεια της Αθήνας να δημιουργήσει μέσω μυστικών καναλιών ελληνική μειονότητα στα Σκόπια
Το δημοσίευμα κατηγορεί τον Έλληνα δάσκαλο, πως αποκαλεί τη χώρα ΦΥΡΟΜ, πως πήγε τους Έλληνες μαθητές του εκδρομή στην Ελλάδα, πως υποστηρίζει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας κλπ
Αναφέρει επίσης σε εκτιμήσεις πως η ελληνική μειονότητα στην ΦΥΡΟΜ φτάνει τις 200.000 άτομα.
Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα δασκάλου στο Μοναστήρι, επικοινωνώντας μαζί του στο mail


ANAKOIΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ


Συνάδελφοι φίλες και φίλοι
Πρόσφατα είχαμε εθνικές εκλογές και ο λαός εκφράστηκε ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας .Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κυβερνητικό έργο και ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει συναινετικά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον της ελληνικής παιδείας, της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών.
Είναι γεγονός ότι έγιναν σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις από τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου αλλά χρειάζονται να συνεχιστούν με ρυθμούς εντατικούς.
Σας υπενθυμίζουμε μερικές από αυτές .
1.Αναλογία μαθητών ανά τάξη 1/ 25 .
2.Εξίσωση του ωραρίου των υπηρετούντων στην Ειδική Αγωγή με το διδακτικό τους ωράριο με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
3. Στήριξη των ΑΜΕΑ και αύξηση των οργανικών θέσεων της Ειδικής Αγωγής .
4. Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
5.Αυξήθηκαν οι διορισμοί κατά την τελευταία πενταετία στην Προσχολική ,Σχολική και Ειδική Αγωγή .
6. Χτίστηκαν νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες και δρομολογήθηκαν κι άλλες .
7. Επεκτάθηκε η πρωινή ζώνη και στην προσχολική αγωγή για ευνόητους κοινωνικούς λόγους .
8.Ξεκίνησε ο εθνικός διάλογος υπό την εποπτεία του κ.Μπαμπινιώτη και αναμένουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων .
Η ΔΑΚΕ Νίκαιας επιθυμεί να προχωρήσουν οι καινοτόμες αλλαγές στην Εκπαίδευση ώστε χρόνιες παθογένειες του συστήματος να θεραπευτούν ή να εξαλειφθούν .

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των συναδέλφων μας να διεκδικήσουμε:
1. Την εφαρμογή του Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών με ύλη μαθημάτων που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αύριο και να προετοιμάζουν το μελλοντικό γίγνεσθαι του μαθητή .
2. Την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα .
3. Την ανάδειξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσα από τη μουσική ,τη θεατρολογία και γενικά την Αισθητική Αγωγή .
4. Την έμφαση στις ξένες γλώσσες με τη χορήγηση στους μαθητές του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ( ενίσχυση του οικογενειακού προυπολογισμού.
5. Την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών λογισμικών και τη χρήση των Υ/Η στις σχολικές τάξεις .
6. Την προώθηση και ανάδειξη των δίκαιων οικονομικών προβλημάτων μας .

Τέλος η διοίκηση έχει χρέος να στελεχώνει έγκαιρα τις μονάδες με το απαραίτητο προσωπικό και επιτέλους οι αποσπάσεις εντός και εκτός έχουν και κάποια χρονικά περιθώρια .

Φίλες και φίλοι ,

Η ΔΑΚΕ είναι εδώ και με υπευθυνότητα θα ασκεί κριτική χωρίς προκαταλήψεις .
Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά .Προσωπική και οικογενειακή υγεία ,ευτυχία και στα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν στις Ανώτατες και Ανώτερες σχολές καλό ακαδημαϊκό έτος .