Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ξενοφώντος 15Α
τηλ. fax 210/3246928 Αθήνα 14/1/09


ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θεωρούμε πως η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της παιδείας μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητη μια σειρά δράσεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Συγκεκριμένα προτείνουμε:
· Να συνταχθεί άμεσα υπόμνημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ψηφισμένες θέσεις του Κλάδου, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και της αύξησης των αποδοχών των εκπαιδευτικών.
· Το παραπάνω υπόμνημα να σταλεί στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. συνοδευόμενο από το αίτημα για άμεση συνάντηση της με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
· Να σταλεί ταυτόχρονα σε όλα τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου από τα οποία επίσης να ζητηθεί συνάντηση με στόχο την ευρύτερη δυνατή στήριξη των αιτημάτων μας.
Στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν αποδώσουν τα προσδοκώμενα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να επαναπροσδιορίσει τη στάση του προχωρώντας σε κινητοποιήσεις κατά την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ρεπορτάζ:esos.gr
Νέες "βολές" κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας εξαπέλυσε ο Συνήγορος του Πολίτη . Αυτή τη φορά το "ξέσπασμα¨του Συνήγορου δεν αφορά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία , αλλά την υπόθεση της Αναγνώρισης από το ΥΠΕΠΘ της προϋπηρεσίας που απέκτησαν εκπαιδευτικοί σε ΤΕΕ του ΟΑΕΔ για ένταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
"Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους, κατά τους ισχυρισμούς αυτών, ότι το θέμα θα επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση" αναφέρει στην έκθεσή του ο Συνήγορος και σημειώνει ". Ο Συνήγορος του Πολίτη ελπίζει στις άμεσες ενέργειες του ΥΠΕΠΘ για το θέμα, με πλήρη αναγνώριση των προϋπηρεσιών των ενδιαφερόμενων και ένταξη αυτών στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών. Προς το παρόν, όμως, ο προσφάτως ψηφισθείς Ν. 3687/2008 δεν περιέλαβε σχετική διάταξη".

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ
http://dakepenikaias.blogspot.com

ΙΔΟΥ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (κλικ εδώ για να δείτε την ανακοίνωση και στο alfavita.gr)

Η ΔΑΚΕ Νίκαιας, ως ανεξάρτητη παράταξη που πρώτιστη διεκδίκηση έχει την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού (όταν αυτό βέβαια, συνάδει με το καθήκον που μας όρισε η πολιτεία), καταγγέλλει τη Σχολική Σύμβουλο κα Καπετανίδου Μαρία, τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Π/Ε Πειραιά κο Παντιώρα Σωτήριο, αλλά και το ΠΥΣΠΕ Πειραιά του οποίου προεδρεύει ο Δ/ντής Εκπαίδευσης κος Ζωγόγιαννης Δημήτριος, γιατί αποφάσισαν την ανάθεση της λειτουργίας των συσταθέντων (2) φροντιστηριακών τμημάτων στο 17ο Δ.Σ., με την υπ΄ αριθμ. Α.Π.Π.Ε 4913/16-11-08, σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία, (περιλαμβάνεται ως 2ο θέμα στην εγκύκλιο 70 <<Ανάθεση Διδασκαλίας σε Φ.Τ.>>).
Οι εκπαιδευτικοί στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία, είναι η Διευθύντρια του σχολείου και η Υποδιευθύντρια – Υπεύθυνη Ολοήμερου!!!
Η υπ΄ αριθμ.Φ10/20/Γ1/708/7-9-99 ίδρυση και λειτουργία τάξεων υποδοχής και Φ.Τ. προβλέπει επακριβώς προσόντα και προϋποθέσεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν.
Μεταξύ των άλλων προβλέπονται τα εξής:

α)…. Η λειτουργία των Φ.Τ. πραγματοποιείται εκτός σχολικού ωραρίου. (Αρ.3, φοίτηση σε φροντιστηριακό τμήμα).
β) Η κατανομή των ωρών διδασκαλίας κατά μάθημα, οι ώρες λειτουργίας του Φ.Τ. καθώς και η χρήση διδακτικού υλικού, καθορίζονται από το Σχολικό Σύμβουλο σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, (Αρ.5, πρόγραμμα σπουδών φροντιστηριακού τμήματος).
γ) Στα φροντιστηριακά τμήματα διδάσκουν μόνιμοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της ίδιας ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, άλλης σχολικής μονάδας, για συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου ή με ωριαία αντιμισθία. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η διδασκαλία από εκπαιδευτικούς των παραπάνω κατηγοριών, προσλαμβάνονται αδιόριστοι εκπαιδευτικοί …. (Αρ.7, παρ. Γ).
δ) Ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας και ο οικείος Προϊστάμενος έχουν τη φροντίδα και την ευθύνη …αλλά και για τη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των Τ.Υ και των Φ.Τ., ……στο τέλος του διδακτικού χρόνου οι Διευθυντές των σχολείων υποβάλλουν εκθέσεις στο Σχολικό Σύμβουλο και στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης ή Γραφείου Εκπαίδευσης τις οποίες συντάσσουν οι εκπαιδευτικοί που εφάρμοσαν το πρόγραμμα. (Αρ.8 εποπτεία – παιδαγωγική καθοδήγηση).
Για τους παραπάνω λόγους η απόφαση των προαναφερθέντων Επιστημονικών – Διοικητικών παραγόντων αντίκειται ως προς την κείμενη νομοθεσία (Υπουργική απόφαση), προσκρούοντας στα εξής δύο σοβαρά ζητήματα και όχι μόνο.
α) Ως εποπτεύουσα και εποπτευόμενη (Δ/ντρια 17ου Δημ.Σχολείου) έχουμε σύγκρουση καθηκόντων.
β) Με δεδομένο ότι το ωράριο της Υπ/ντριας – Υπεύθυνης ολοήμερου είναι 12:00 - 16.15΄ και ότι τα Φ.Τ. μπορούν να ξεκινήσουν στις 12:35 (Αρ.3, φοίτηση σε φροντιστηριακό τμήμα), έχουμε επικάλυψη ωραρίου.
Παρ΄ όλα αυτά τίποτα δε στάθηκε εμπόδιο για την υποβολή του σχετικού αιτήματος και την ανάληψη των Φ.Τ.
Έτσι εγκρίθηκε και υπογράφηκε η απόφαση της ανάθεσης των (2) Φ.Τ. από τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου κο Παντιώρα Σωτήριο και το Δ/ντή Εκπαίδευσης, αλλά και Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ κο Ζωγόγιαννη Δημήτριο με τη συμμετοχή – ανοχή φυσικά των δύο αιρετών (κου Δημητρακόπουλου Γεώργιου και πρώην κου Νίκα Λεωνίδα), λες και δεν ήξεραν, δε γνώριζαν, δεν άκουσαν τίποτα για τα ανειλημμένα καθήκοντα των δύο, αφού οι ίδιοι τις τοποθέτησαν, ούτε είχαν υπόψη τους τη σχολική νομοθεσία !!!
Συνάδελφοι,
Εμείς απλά θέτουμε τα ανωτέρω στην κρίση σας, όχι γιατί δεν επιθυμούμε τη λειτουργία των Φ.Τ., αντιθέτως, όταν όμως αυτό γίνεται με προφανή σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος και μόνο, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση και ευτελισμό της υποστηρικτικής διδασκαλίας των Φ.Τ αλλά και τη μη επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων, προκαλώντας κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, διαφωνούμε, αντιδρούμε και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι είναι έκθετοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία αλλά και την πολιτεία, κυρίως αυτοί, που με τις διοικητικές τους πράξεις, ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι, δίνουν μία ακόμα βολή στη <<θολή>> εικόνα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Αναρωτιόμαστε τι σκοπούς εξυπηρετούν;
Δεν είναι κακό, να πρόσκεισαι κάπου φιλικά!
Κακό είναι, να μη μπορείς να διακρίνεις τις υπηρεσιακές σου ιδιότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄ αυτές.
Τι έχει να πει αλήθεια ο κατά τ΄ άλλα λαλίστατος αιρετός και εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ, ο οποίος γνώριζε το θέμα ως συμμετέχων στις αποφάσεις, αλλά και ως μέλος αυτής της <<χαριτωμένης συντροφιάς>>;
Αναμένουμε επίσης με πολύ ενδιαφέρον και την τοποθέτηση επί του ζητήματος των νεοεκλεγέντων Αιρετών, μελών του ΠΥΣΠΕ, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Π/Ε Πειραιά, κου Μεντάκη Αναστάσιου (τακτικού) και κου Ξάφη Κων/νου (αναπληρωματικού).
Δηλώνουμε δε ότι:
Θεωρούμε ηθική αυτουργία, την ανοχή σε μη σύννομες συμπεριφορές και πράξεις, καθώς επίσης ότι <<ο σιωπών δοκεί συναινείν>>.
Η ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΣΥΝΩΝΥΜΟ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΔΑΚΕ/ ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σημείωση: Η παρούσα καταγγελία συντάχθηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση της σχετικής εγκυκλίου (4-12-08). Οι κοινωνικές αναταραχές και τα τραγικά γεγονότα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, καθώς και το εορταστικό πνεύμα των ημερών, μας επέβαλαν την αναβολή της σχετικής ανακοίνωσης.
Υπογραμμίζουμε δε, ότι δεν έχουμε τίποτα με κανένα συνάδελφο, απλώς κρίνουμε και ελέγχουμε τις πράξεις της διοίκησης.