Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
http://dakepenikaias.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πρόταση Δημοψηφίσματος για το «Ασφαλιστικό»

Ο θεσμός του δημοψηφίσματος είναι μια άκρως δημοκρατική διαδικασία, που στη χώρα μας δυστυχώς δεν έχει μέχρι σήμερα δημιουργηθεί η παράδοση ούτε καν για κορυφαία ζητήματα που αφορούν την Εθνική πορεία της Χώρας μας, όπως: η Αναθεώρηση του Συντάγματος, η ένταξη στην ΕΟΚ, η διατήρηση των Αμερικανικών βάσεων, η ένταξη στην ΟΝΕ, το Ευρωσύνταγμα, σήμερα σχεδόν κανείς δε ζητάει δημοψήφισμα για το κορυφαίο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αλλά και όταν επιχειρήθηκε να ζητηθεί δημοψήφισμα, όπως για παράδειγμα με τα 3 εκατομμύρια υπογραφές για το θέμα των ταυτοτήτων, η τότε πολιτική ηγεσία (που ξαφνικά κόπτεται σήμερα ως αντιπολίτευση), όχι μόνο δεν το έλαβε υπόψη της, αλλά το αντιμετώπισε περιφρονητικά. Δημοψήφισμα διενεργήθηκε μόνο μία φορά για την Πολιτειακή επιλογή.
Γι΄ αυτό και αν θα επιλέγονταν αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά και «αντιπαραθετικά» με άλλες προτάσεις, αν φυσικά υπάρχουν υπεύθυνες και κοινές θέσεις για την αναγκαία επίλυση του ασφαλιστικού, και όχι με κινήσεις τακτικής, εντυπωσιασμού και σκοπιμοτήτων με σκοπό την επίτευξη και μόνο των όποιων κομματικών ωφελειών, με τελικό αποτέλεσμα την διατήρηση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης του Ασφαλιστικού συστήματος.
Από ορισμένους μάλιστα, που εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι δεν συγκεντρώνουν καν την απαιτούμενη γι΄ αυτό πλειοψηφία, αλλά είναι και αποκλειστικά υπεύθυνοι (το καμάρωναν μάλιστα) για παρόμοια νομοθετήματα του χθες. Νομοθετήματα που οι αρνητικές τους συνέπειες εμφανίζονται σήμερα με την εφαρμογή τους ( με τη μείωση των συντάξεων των ασφαλισμένων από 1/1/2008 και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης από 80% στο 70% υπολογίζοντας το συντάξιμο μισθό στο Μ.Ο. της τελευταίας 5ετίας αντί του καταληκτικού μισθού) και που τότε αυτοί οι ίδιοι καμία παρόμοια σκέψη «δημοψηφισμάτων» δεν είχαν, αντιθέτως καμάρωναν αυτοδιαφημιζόμενοι ως συνδιαμορφωτές του νόμου με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας φαίνεται κάθε φορά επιλεκτικές ευαισθησίες, ανάλογα με το ποιο κόμμα βρίσκεται στην Κυβέρνηση.
Εμείς στηρίξαμε και θα στηρίζουμε κάθε ενέργεια, που κινείται μέσα σε πλαίσια που θα στοχεύουν στην βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, στην ανατροπή των όποιων αρνητικών συνεπειών, που έχουν προέλθει από ασφαλιστικές ρυθμίσεις είτε του 1992, είτε του 2002, είτε του 2008, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή και με προσφυγές ακόμα στη Δικαιοσύνη, αλλά με οργανωμένο πάντα κεντρικά τρόπο, ώστε να μην εκμεταλλεύονται ξανά τους εργαζόμενους οι κάθε είδους νέου τύπου «εργατολόγοι».
Θέση μας είναι ότι ουδείς δικαιούται να παίζει με τους θεσμούς είτε αυτό είναι το Σύνταγμα, είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε η Δικαιοσύνη όπου κάποιοι αντιφάσκοντας, ενώ δηλώνουν, ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρώσουν το Νόμο, (ενέργεια που δεν μας βρίσκει αντίθετους), παράλληλα οι ίδιοι δηλώνουν ότι: « Δεν θα επιτρέψουμε να πληγωθεί η Δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο και να μεταβληθεί η χώρα σ’ ένα απέραντο δικαστήριο, όπου τα κοινωνικά προβλήματα θα επιλύονται από τους Δικαστές ».Στη συντεταγμένη πολιτεία μας ο καθένας έχει το ρόλο του όπως αυτός προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.
Τα συνδικάτα παλεύουν και διεκδικούν και αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να πράττουν με υπευθυνότητα, αξιοπιστία μακριά από όποιες σκοπιμότητες σεβόμενοι θεσμούς, εργαζόμενους και κοινωνία.
Τέλος καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Δ.Ο.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), να προχωρήσουν στην αποτύπωση συγκεκριμένων προτάσεων εν όψει της κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αφορά τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά ζητήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.