Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Δεν «περνάει» η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας
Μόνο 12 ΕΛΜΕ υιοθέτησαν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας . Αυτό σημαίνει ότι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που θα συνέλθουν αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί στο Ξενοδοχείο Classical Acropol (Πειραιώς 1) θα απoρρίψουν την πρόταση της ΟΛΜΕ ψηφίζοντας λευκό και «όχι» .
Οι πρόδροι των ΕΛΜΕ θα μεταφέρουν προτάσεις από τις Γενικές Συνελεύσεις για 48ωρη απεργία το Γενάρη, μέσα στις εξετάσεις κλπ , οι οποίες απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να εγκριθούν.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Άνθρακες η Προανακριτική, στο ΠΑΣΟΚ αυτοχειριάζονται πολιτικά παριστάνοντας τους «αρχαγγέλους της κάθαρσης»
Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, καθώς τα κόμματα συμφώνησαν ομόφωνα στη σύσταση Εξεταστικής για το Βατοπαίδι, ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση στη Βουλή, μετά από οξεία αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα συσταθεί από 23 βουλευτές. Θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 30/10, ενώ θα τις περατώσει στις 15/12, με την έκδοση πορίσματος,(Αναμένουμε την αποκάλυψη της αλήθειας και την παραδειγματική τιμωρία όσων υπέπεσαν , εφόσον αποδειχθεί, σε ολίσθημα).

Ευρω-απόφαση για τα κολέγια
Το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε με απόφασή του ότι η Ελλάδα, μη αναγνωρίζοντας τα διπλώματα που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους μέλους κατόπιν σπουδών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα βάσει συμφωνίας δικαιοχρήσεως, ενήργησε κατά παράβαση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου περί αναγνώρισης των διπλωμάτων.Συγκεκριμένα, αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα δε δικαιούται να ελέγξει τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων χορηγούν διπλώματα ευρωπαϊκά ιδρύματα που συνεργάζονται με ελληνικά κολλέγια. Σημειώνει δε ότι ο έλεγχος αυτών των προϋποθέσεων ανήκει στο κράτος προέλευσης των πτυχίων.
πηγή:E.T

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων, που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες σ’ όλη τη χώρα, αποδεικνύουν τη συνεχώς, αυξανόμενη εμπιστοσύνη των συναδέλφων στην παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Η παράταξη που με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιστέκεται στο λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση και στέκεται πάντα δίπλα στον εκπαιδευτικό, στο δύσκολο αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης που τον ταλανίζουν, βγαίνει ενισχυμένη παρά τις προσπάθειες αυτών που έχουν μάθει να αγωνίζονται με όπλα την κινδυνολογία, το μηδενισμό και τον κιτρινισμό .....

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εκδόθηκε η 2Π/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ 515/08.10.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα (3260) θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011. Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ,ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ''ΒΑΤΟΠΕ(ΑΙ)ΔΙΟΥ''
Η πολιτική ζωή του τόπου εισέρχεται αυτή την εβδομάδα σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους των τελευταίων ετών. Οχι μόνο εκ του γεγονότος ότι κρίνεται η στάση των πολιτικών κομμάτων και του Κοινοβουλίου ως θεσμικού συνόλου έναντι της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, που έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Ακόμα περισσότερο κρίνεται και δοκιμάζεται η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Εάν, δηλαδή, θα προσέλθει -και αναφερόμαστε κυρίως στα κόμματα εξουσίας- στις δύο ψηφοφορίες για τη συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής και Προανακριτικής Επιτροπής με σκοπό την ουσιαστική αποτύπωση των ευθυνών ή με στόχο να καταγάγει κάθε πλευρά νίκη εντυπώσεων επί της αντίπαλης.
Το μείζον ζητούμενο απ’ όλα αυτά είναι να δρομολογηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η διαλεύκανση της υπόθεσης. Τόσο μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα επιλέξει, τελικώς, το Σώμα όσο και μέσω της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να βοηθηθεί ώστε να καταλήξει σύντομα σε αποτελέσματα.
Η ταχύτητα σε όλα αυτά είναι κρίσιμο μέγεθος. Για τον απλούστατο λόγο πως η πολιτική ζωή δεν έχει την πολυτέλεια να ζει για πολύ καιρό ακόμα μέσα στη «μονοκαλλιέργεια» του Βατοπαιδίου.
Ηδη, εύκολα διαπιστώνει κανείς φαινόμενα αδράνειας και απραξίας σε τομείς του κυβερνητικού έργου. Πράγμα το οποίο καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνο καθώς πλησιάζουν ολοένα περισσότερο στη χώρα μας οι επιπτώσεις της διεθνούς ύφεσης – μόλις προχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μετέφερε δυσοίωνες προβλέψεις για τη χρονική διάρκεια της κρίσης στον Ελληνα πρωθυπουργό.
Ακόμα κι αν, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση αρέσκεται να επιδίδεται σε μονοσήμαντες τακτικές περί (υπαρκτών) σκανδάλων ή (συχνά) περί σκανδαλολογίας, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει χειρισμούς που θα ασφαλίζουν την οικονομία και τους πολίτες.
Γι’ αυτό και είναι απολύτως αναγκαίο να κλείσει όσο το δυνατόν ομαλότερα ο κοινοβουλευτικός κύκλος αυτής της εβδομάδας και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης, ώστε να επιστρέψουμε στην πολιτική και οικονομική πραγματικότητα των μεγάλων ανοικτών θεμάτων.