Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ
στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε στο πράσινο πλαίσιο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
να σημειώσουμε πως η πρόταση έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος
από το σύνολο των εκπαιδευτικών και αναγνώστηκε περισσότερες από 26.000 φορές
από την ημέρα της δημοσίευσής της στο edra.gr

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ.
[..] Όλοι υποχρεούμαστε να παίρνουμε θέση ευθύνης. Κανένας δεν μπορεί να γίνεται, να μετατρέπεται σε αναμεταδότη καταστροφολογικών συνθημάτων. Ούτε ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. .Και όμως! Έφτασε στο σημείο -με τη συνέντευξή του, σε ιταλικό περιοδικό- να διαδίδει ότι «το σύνθημα που ακούγεται στην Αθήνα είναι: εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζίτες και σφαίρες για τους μαθητές». Το καταθέτω για τα πρακτικά της Βουλής. Έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται στο BBC ότι «αυτά που είδαμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».Έφτασε στο σημείο να περιφέρει, σε ξένα Μέσα, αιτήματα για παραίτηση της Κυβέρνησης και για εκλογές. Τα καταθέτω και αυτά. Και ρωτώ: Συμφωνεί με τα συνθήματα που διαδίδει; Αντιλαμβάνεστε τη ζημιά που κάνουν στον Τόπο τα υπονοούμενά σας; Λέγονται αυτά από υπεύθυνο πολιτικό; Έτσι υπερασπίζεστε εσείς τον Τόπο σας; Λέγονται αυτά από κάποιον που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;
Δυστυχώς, η σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνει τα χειρότερα. Και ενώ τα λέτε όλα αυτά, έρχεστε εδώ σήμερα και μας λέτε, τάχα, ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζετε την Πατρίδα. Ε, όχι, κύριε Αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ, τη δυσφημείτε έτσι την πατρίδα. Και το κάνετε για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η συμπεριφορά σας είναι επικίνδυνη.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Είναι υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος να πάρει θέση απέναντι στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου διάφορες ομάδες χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τις γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διεργασίες - επιτροπές αγώνα, καταλαμβάνουν τα ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότωφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, όλες οι συλλογικότητες μέσα στα ιδρύματα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την ενδυνάμωση του αγώνα τους, με όλες τις μορφές πάλης που οι φοιτητές έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν, κανένας όμως δεν έχει δικαίωμα να δρα με τέτοιο προβοκατόρικο τρόπο στο όνομα των φοιτητών και των φοιτητριών».
Για τη συζήτηση σχετικά με την άρση του ασύλου στο Πολυτεχνείο:
«Δεν το αποδεχόμαστε. Είναι υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος και να περιφρουρήσει και να προστατεύσει τον αγώνα και να τον δυναμώσει. Αυτά που γίνονται στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητικό αγώνα. Δεν υπάρχει ούτε μία γενική συνέλευση, δεν υπάρχει ούτε μία συλλογική διαδικασία που να έχει δώσει το δικαίωμα από το Σάββατο το βράδυ πριν δύο εβδομάδες να έχει γίνει το Πολυτεχνείο τέτοιο κέντρο».

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2009 ΤΟ ΥΠΕΠΘ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ
ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
"Τις μέρες αυτές ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών. Έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, καταδίκασαν τη βία, αρνήθηκαν να συμπράξουν με αυτούς που επιδιώκουν συχνά να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες ή να τους στρατολογήσουν σε ιδέες που απέρριψε και απορρίπτει η ελληνική δημοκρατική κοινωνία.
Διεκδίκησαν πάνω απ’ όλα μια καλύτερη παιδεία. Μια παιδεία που την αξίζουν, μια παιδεία που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η ζωή για τα νέα παιδιά στο μέλλον να είναι πολύ καλύτερη.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προσεγγίζει με σεβασμό τη νέα γενιά και είναι έτοιμο να την ακούσει. Είναι έτοιμο να εξετάσει τις προτάσεις της και να τις υιοθετήσει. Είναι έτοιμο να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2009 να είναι πραγματικά ένα έτος παιδείας.
Για το λόγο αυτό ξεκινάει ένα διάλογο. Ένα διάλογο που θα διαμορφώσει νέες προϋποθέσεις για μια καλύτερη εκπαίδευση, για ένα ποιοτικότερο Νέο Λύκειο, για ένα πιο ανοιχτό και εξωστρεφές Πανεπιστήμιο, που θα οδηγεί στην αγορά εργασίας και σε μια καλύτερη ζωή.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πιστεύει ότι τον κόσμο μας και την πατρίδα μας τα δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Αυτόν τον κόσμο λοιπόν, θα πρέπει να τους τον επιστρέψουμε καλύτερο και την πατρίδα μας ισχυρότερη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε και θα το πράξουμε, γιατί αυτοί θα ζήσουν μέσα στο αύριο που σήμερα σχεδιάζουμε. Άρα πρέπει να έχουν κυρίαρχο λόγο στο πώς πρέπει να είναι αυτό το αύριο.
Το 2009 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι έτος δημιουργικό, υγιές και ειρηνικό.
Το 2009 πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι έτος παιδείας.
Γιατί η παιδεία δυναμώνει τους Έλληνες, η παιδεία αλλάζει την Ελλάδα.
Χρόνια πολλά".
(Μήνυμα του Υπουργού προς εκπ/κούς και μαθητές)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ
Το μέρος των μαθητικών κινητοποιήσεων πήρε απόψε στη Βουλή ο υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης ο οποίος χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένο το ξέσπασμα των μαθητών.
«Οι μαθητές μας απολύτως δικαιολογημένα ξεχύθηκαν στους δρόμους. Δεν έκαναν πολιτική. Δεν υπηρέτησαν σκοπιμότητες. Δεν υποτάχθηκαν σε ιδιοτέλειες. Ξέσπασαν, έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, κατήγγειλαν τον απερίσκεπτο ειδικό φρουρό και διεκδίκησαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης ενώ σημείωσε πως «πίσω από αυτούς κάποιοι έκαναν πλιάτσικο και κάποιοι άλλοι επιδίωκαν να τους στρατολογήσουν καθιστώντας τους βαποράκια ξένων ιδεών. Ιδεών που τις απορρίπτει η δημοκρατική ελληνική κοινωνία».
Κάποιοι άλλοι, πρόσθεσε ο υπ. Παιδείας, με τη συμπεριφορά τους επεδίωξαν να διασύρουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δείχνοντας ότι δεν είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά η χώρα της απορρύθμισης, του μηδενισμού, της άρνησης.
Κύριος στόχος αυτών των κύκλων με το σκεπασμένο πρόσωπο, τόνισε, είναι η μεταφορά της έντασης από το δρόμο στο σχολείο.
Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη Βία και το μηδενισμό να περάσει από το δρόμο στα Σχολεία».