Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
για περισσότερα κάντε κλικ εδώ
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=32960

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ
ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ
http://www.dakepe.gr/anakoin_dake_diorismous.pdf







ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α. ΚΑΙ Κ.Δ.Α.Υ.
για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
C:\Documents and Settings\ant\Local Settings\Temporary Internet files\Content.IE5\4H6ZK9UZ\egkiklios_metathesevn_eidika[1].zip

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2008

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 και ώρα 14.00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να προωθήσει προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Θεσμοθετείται μέγιστος χρόνος παραμονής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τα 3 διδακτικά έτη (24 μήνες). Ο εκπαιδευτικός που θα συμπληρώνει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, είναι επιτυχών του ΑΣΕΠ και έχει παιδαγωγική επάρκεια, διορίζεται στη δημόσια εκπαίδευση.
Κατ’ εξαίρεση, για κοινωνικούς λόγους, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν την 30-6-2008 40 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, και εφόσον έχουν ή θα αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια, διορίζονται εντός πενταετίας στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Σε συνεννόηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούμε τη σημαντική αύξηση των θέσεων αναπληρωτών ΠΕ που εισάγονται σε αυτήν και τίθεται ως κριτήριο εισαγωγής οι μήνες προϋπηρεσίας. Οι θέσεις ανά ειδικότητα θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
• Σε συνεννόηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ
προτείνεται η δημιουργία προγράμματος παιδαγωγικής κατάρτισης για τις ειδικότητες Τ.Ε και Δ.Ε και τίθεται ως κριτήριο εισαγωγής τους στην ΑΣΠΑΙΤΕ οι μήνες προϋπηρεσίας. Οι θέσεις ανά ειδικότητα θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας.
Στους διορισμούς διατηρείται η ποσόστωση 60% διοριστέοι του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα πραγματικής προϋπηρεσίας.
Οι διορισμοί που θα προκύψουν από την παρούσα ρύθμιση είναι επιπλέον της ποσόστωσης 60% διοριστέοι του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα πραγματικής προϋπηρεσίας σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Με τη ρύθμιση αυτή λύνεται οριστικά το πρόβλημα των μεγάλων προϋπηρεσιών και με το διαρκή και ανοιχτό χαρακτήρα που έχει, οριοθετεί και το μέγιστο χρόνο αναμονής του υποψήφιου εκπαιδευτικού στα 3 χρόνια μέχρι τον οριστικό διορισμό του βάζοντας επιπλέον την προϋπόθεση της επιτυχίας στο ΑΣΕΠ.
Επιπρόσθετα περιορίζεται η πολύχρονη αναμονή στην αναπλήρωση και προσεγγίζεται το πάγιο αίτημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για μέγιστο χρόνο παραμονής. Η επιτυχία στο ΑΣΕΠ εισάγεται ως προϋπόθεση της νέας ρύθμισης και η παιδαγωγική επάρκεια τίθεται ως προαπαιτούμενο διορισμού. Βελτιώνεται η ρύθμιση του 2004 (που ήταν στους 30 μήνες).
Θεσμοθετείται μέγιστος χρόνος παραμονής και όχι εφ’ απαξ ρύθμιση όπως ήταν το 1998 και το 2004.
Με την προώθηση της ρύθμισης αυτής ικανοποιούνται χρόνια και σοβαρά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank8415i.php

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 2008
δείτε όλα τα σχετκά:
κάντε κλικ εδώ
http://www.dakepe.gr

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008
http://dakepenikaias.blogspot.com


Νομοθετική ρύθμιση σχεδιάζει το ΥΠΕΠΘ για αναπληρωτές εκπ/κούς


Νομοθετική ρύθμιση συζητά το ΥΠΕΠΘ για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους
εκπαιδευτικούς με μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ρύθμισης.


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ

Να διορίζονται σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού όσοι συμπληρώνουν τουλάχιστον 24μηνη προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση ( αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι ).



Υπενθυμίζουμε:
Η τελευταία ρύθμιση που αφορούσε στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2004 και είναι ο νόμος 3255/2004 «Ρυθμίσεις θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όσοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσία μέχρι τις 30/6/2004 μονιμοποιούνται στη δημόσια εκπαίδευση πέραν των οριζόμενων ποσοστών του πίνακα ΑΣΕΠ (60%) και του πίνακα προϋπηρεσίας (από 25% αυξήθηκε με τον εν λόγω νόμο σε 40%) και μέχρι το σχολικό έτος 2007/2008.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ:

...Αυτό το οποίο εξετάζουμε το τελευταίο διάστημα μελετώντας και τις προτάσεις που μας έχουν υποβάλλει οι οργανώσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι να προχωρήσουμε σε κάποια ρύθμιση η οποία βεβαίως θα κινείται στα όρια του Συντάγματος, της Νομολογίας που έχει διαμορφωθεί, αλλά και της κοινωνικής αναγκαιότητας, να τακτοποιηθούν όχι σε βάρος της αξιοκρατίας κάποιοι άνθρωποι που ούτως η άλλως δουλεύουν για πάρα πολλά χρόνια στο εκπαιδευτικό σύστημα.....





ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ