Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ - ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ
Παρέμβαση για τον αποκλεισμό της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στο θέμα του αποκλεισμού της Ακρόπολης από συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης».
«Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Είχε προηγηθεί απόφαση των συμβασιούχων να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη με νέο αποκλεισμό του Ιερού Βράχου.
Το πρωί της Τετάρτης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων δεν έγιναν δεκτοί από την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ως προϋπόθεση διαλόγου έχει τεθεί ο τερματισμός του αποκλεισμού της Ακρόπολης.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι μία μειοψηφία, αγνόησε τις υπουργικές δεσμεύσεις για λύση των θεμάτων και τους κατηγόρησε για πολιτικές σκοπιμότητες.
Την Τετάρτη το μνημείο παρέμεινε αποκλεισμένο έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: