Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ….ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ


Η Νέα Δημοκρατία πολιτικό μόρφωμα του αείμνηστου και Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που σκοπός της ήταν ,είναι και θα είναι ο προσανατολισμός και η μετεξέλιξή της σε ένα πιο σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα λαϊκής βάσης , βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και θα επιδιώξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να βρει το βηματισμό της προκαλώντας ίσως και αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα με τις πρωτοποριακές της ιδέες .
Η γενναία πράξη του προέδρου του κόμματος και σπάνιου πολιτικού ανδρός Κωνσταντίνου Καραμανλή , να επισπευτούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, με τη συμμετοχή ελπίζω της βάσης ,των μελών και των φίλων της παράταξης , θεμελιώνει και διευρύνει τον πολιτικό ορίζοντα της Νέας Δημοκρατίας και σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι .
Φίλες και Φίλοι ,
Η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, μετά από τις τρέχουσες εξελίξεις , αφού εκλέξει για αρχηγό της ικανό πολιτικό μέντορα που θα συνθέτει και θα οραματίζεται την Ελλάδα του αύριο .
Οφείλουμε οι ψηφοφόροι της , τα στελέχη και οι φίλοι της να σεβαστούμε την ιστορική της διαδρομή και με υπευθυνότητα χωρίς ίντριγκες να προχωρήσουμε εκλέγοντας τον ικανό και όχι τον αρεστό και πρόσκαιρο .
Η πρόσφατη ήττα της παράταξής μας δίνει την ευκαιρία του αυτοπροσδιορισμού και της μετεξέλιξής της ιδεολογικά και πολιτικά .
Σήμερα στα σύγχρονα πολιτικο-ιδεολογικά ρεύματα επικρατεί η αντίληψη της συλλογικότητας και της συναντίληψης ,πράγμα που δεν υπήρχε ,όχι σε επίπεδο αρχηγού αλλά στελεχών, γι αυτό και χάσαμε .Πιστεύω ότι λειτουργήσαμε φεουδαρχικά και επικράτησε το Διαίρει και Βασίλευε .
Δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε ,να αναλύσουμε και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που ο Κώστας Καραμανλής οραματίστηκε .Δεν αφουγκραστήκαμε τις απαιτήσεις της βάσης που προηγούντο των πολιτικών , αλλά και δεν οραματιστήκαμε συλλογικά και υπεύθυνα σε πολλά θέματα εσωτερικά και εξωτερικά . Δεν αρκούσε μόνο μια δυνατή ατμομηχανή για να φτάσει στον προορισμό της ,απαιτούντο και γερά βαγόνια μεγάλης αντιστρεψιμότητας .
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία αυτή η μεγάλη δημοκρατική και καινοτόμα παράταξη χρειάζεται πολιτικό αρχηγό που να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του προκαθήμενου αρχηγού και πρώην Πρωθυπουργού με όραμα ,συναίνεση και σύνθεση .
Η Νέα Δημοκρατία όπως τη γνωρίσαμε ,τη ζήσαμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας δεν είναι κόμμα ολιγαρχικό, συγκεντρωτικό και κλειστό στους πολίτες της και την κοινωνία .Απεναντίας διευρύνεται με σημείο αναφοράς το κέντρο προς την περιφέρεια και έτσι είναι ορθό και απαιτητό από τους πολίτες να πορευτεί στο μέλλον.
Εμείς οι απλοί φίλοι και ψηφοφόροι της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης , που επί χρόνια εμπνεόμαστε, με οραματιστή τον Εθνάρχη και ιδρυτή της Έλληνα και ευπατρίδη Κωνσταντίνο Καραμανλή και με την καθοδήγηση του εμπνευσμένου ηγέτη νυν Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου , επιθυμούμε ο επόμενος πρόεδρος που θα εκλεγεί με διαδικασίες βάσης, να είναι ικανός να συνθέτει και να οραματίζεται το αύριο με όρους πολιτικής σταθερότητας και να υπηρετεί πιστά όπως και οι προκαθήμενοί του το Εθνικό συμφέρον και το Λαό.
Ξάφης Κωνσταντίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: