Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η Δανία του Νότου δεν κτίζεται μόνο με επικοινωνιακά τρυκ

Αν η Δανία του νότου χτίζεται μόνο με επικοινωνιακά τρικ και εντυπωσιακές δεσμεύσεις και ανακοινώσεις που κάνουν «γκελ» στον κόσμο, ε τότε η Ελλάδα έχει ήδη μεταμορφωθεί.
Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μια ομοβροντία ανακοινώσεων από τον Γ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του έχουν ταράξει την κοινωνία.
Ξαφνικά, εκεί που είχαμε καλομάθει με τον Καραμανλή, δεν προλαβαίνουμε την κυβέρνηση. Οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ανατροπές παντού λες και ξαφνικά να ζούμε σε μια άλλη χώρα.
Επικοινωνία, το πρώτο μάθημα του πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.
Επι της ουσίας, όμως, τι γίνεται; Ας κάνουμε έναν απολογισμό της κυβέρνησης των 7 ημερών:
Τα εύκολα:
1. Ο Γ. Παπανδρέου δεν… προλαβαίνετε. Από την Κωνσταντινούπολη πάει στο Γαλάτσι, κάνει ξαφνικές επισκέψεις στους υπουργούς του, συναντάται με κορυφαία στελέχη, καθιερώνει άτυπα υπουργικά συμβούλια. Τέτοια εντυπωσιακή κινητικότητα είχαμε χρόνια να δούμε και μακάρι να συνεχιστεί.
2. Όλοι οι υπουργοί, μόλις ανέλαβαν τα νέα τους χαρτοφυλάκια έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Αποδόμησαν πλήρως τα 5.5 χρόνια της “γαλάζιας” διακυβέρνησης, ανέτρεψαν τα πάντα, έκαναν ανακοινώσεις για σαρωτικές αλλαγές. Από ανατροπή του ασφαλιστικού μέχρι μεταμόρφωση της Αθήνας σε Βαρκελώνη. Από κατάργηση των χωροταξικών, των ημιυπαίθριων, των πράσινων τελών μέχρι περικοπές στα κρατικά αυτοκίνητα, επαναξιολόγηση των κολεγίων, μαχαίρι στις δαπάνες στην υγεία, νέο διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές. Ο κατάλογος μακρύς, οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν προλαβαίνουν να γράφουν για τα όσα υπόσχονται ότι θα κάνουν οι υπουργοί σε Παιδεία, Υγεία., Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη κ.λπ.
3. Φυσικά κανείς δεν είναι τόσο κακεντρεχής ώστε να μη δώσει περίοδο χάριτος σε μια νέα κυβέρνηση. Ούτε φυσικά να μη χειροκροτήσει ανακοινώσεις όπως περιστολή των δαπανών για κρατικοδίαιτα στελέχη, κρατικά αυτοκίνητα, προμήθειες χωρίς λόγο. Όλα αυτά είναι όμορφα, ο κόσμος μένει με ανοικτό το στόμα για το… νοικοκύρεμα που κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Σα να βλέπουμε τον πρωθυπουργό στην πολύ γνωστή φωτογραφία από παλαιότερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που είχε πάρει τη σκούπα και καθάριζε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι, όμως, τα πάντα επικοινωνία και ωραίες εξαγγελίες; Πότε επιτέλους θα “σπάσουν τα αυγά” αφού χωρίς αυτό ομελέτα δεν γίνεται όπως όλοι ομολογούν;
Τα δύσκολα τώρα:
1. Ποιες είναι οι ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνησης για την οικονομία; Μόνο αυτές που χαϊδεύουν αυτιά, όπως αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ. Που θα βρεθούν τα λεφτά ουδείς μπορεί να μας το εξηγήσει. Από το χώρο αυτό γράφαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 12% δηλαδή 30 δισ. ευρώ χρέη. Η Κομισιόν πιέζει αφόρητα για μέτρα, έστω κι αν προτίθεται να δώσει παράταση. Ακόμη και ο πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μπορεί να κάνει έναν υπολογισμό και να πει τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι. Πώς λοιπόν σκοπεύουν να φέρουν στα ίσα μια οικονομία που δεν είναι απλά στο χείλος του γκρεμού αλλά έχει πέσει και μέσα σ’ αυτόν; Σιγή ασυρμάτου από την πλατεία Συντάγματος.
2. Για το ασφαλιστικό, το άλλο καυτό θέμα λέχθηκε αυτό που όλοι ήθελαν να ακούσουν. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της Πετραλιά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν μας είπε , όμως, ο Α. Λοβέρδος πώς θα καταφέρει να φέρει στα ίσα ένα ασφαλιστικό σύστημα που καταρρέει, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά και εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού; Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις; Θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε αφειδώς απλά και μόνο για… να βγάζουμε το μήνα;
3. Η πρώτη κρίση, αυτή στο λιμάνι του Πειραιά ανέδειξε τις πρώτες αδυναμίες της κυβέρνησης, πιθανόν και την υπουργού, Λ. Κατσέλη. Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους απεργούς δείχνει έλλειψη σχεδίου. Δεν ήξεραν δηλαδή τι θα κάνουν στον συγκεκριμένο τομέα μόλις αναλάβουν την εξουσία. Ακόμη και ο ρόλος του “σκύλου του σπιτιού” που ανατέθηκε στον Θ. Πάγκαλο και οι γκρίνιες κατά της κ. Κατσέλη δείχνουν ένα πράγμα: Τι θα γίνει σε ένα δύο χρόνια όταν θα έχει φθαρεί φυσιολογικά η κυβέρνηση και δεν θα υπάρχει ανοχή του κόσμου;




Δεν υπάρχουν σχόλια: