Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Λάθη και παραλείψεις που βγάζουν μάτια......στην απόδραση κατά την οποία το κράτος ήταν απόν και είχε ως φυσικό επακόλουθο το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας...
Παρατηρήθηκαν ένα σωρό απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις των υπεύθυνων για τη φρούρηση των φυλακών. Για παράδειγμα, αφέθηκαν οι δύο κατάδικοι να κυκλοφορούν μαζί στο προαύλιο, ενώ όλοι πιθανολογούσαν μια νέα προσπάθεια απόδρασής τους από τις φυλακές. Τα ειδικά συρματόσκοινα που εμποδίζουν την προσγείωση ελικοπτέρου στους αύλιους χώρους της φυλακής δεν φάνηκαν χρήσιμα, εφόσον οι φρουροί επέτρεψαν στους δύο κρατουμένους να ανεβούν στην ταράτσα των μαγειρείων. Οι φρουροί μπορούσαν να επιβάλουν την άμεση απομάκρυνση του ελικοπτέρου. Η σκοπιά απείχε μόνο μερικά μέτρα από το σημείο προσγείωσης και οι φρουροί έχουν βαρύ οπλισμό (υποπολυβόλο) και προστατεύονται αρκετά καλά.
Χωρίς τα σοβαρά λάθη και τις παραλείψεις των φρουρών και αυτών που έχουν την ευθύνη για το συντονισμό τους, θα ήταν πρακτικά αδύνατη η απόδραση . Ο ανθρώπινος παράγοντας αποδείχτηκε καθοριστικός για ένα περίπου προγραμματισμένο φιάσκο. Γενική είναι άλλωστε η εντύπωση ότι χωρίς την ιδιοτελή αδράνεια ορισμένων από τους φρουρούς, οι κακοποιοί θα ήταν ακόμη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: