Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009


Οι πανεπιστημιακοί ενώπιον των ευθυνών τους
Το μεγάλο ερώτημα στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ είναι αν θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα της ηγεσίας ή και στην «πολιτική» της
Ηχηρή αλλαγή σελίδας στην ιστορία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών δασκάλων (ΠΟΣΔΕΠ) προοιωνίζεται το συνέδριό της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Μαρτίου. Το βασικό ερώτημα, η απάντηση στο οποίο αφορά όλη την κοινωνία, είναι εάν η αλλαγή θα αφορά μόνο τα πρόσωπα της ηγεσίας ή και την «πολιτική» της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών, απέναντι στις κυοφορούμενες αλλαγές στην Παιδεία και τις προκλήσεις των καιρών.
Τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι διαδικασίες στους συλλόγους των πανεπιστημιακών για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ εισέρχονται στην τελική ευθεία, οξύνεται το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων, σε μερικές δε περιπτώσεις γίνεται εκρηκτικό. «Είναι η πρώτη φορά που συνέδριο της ομοσπονδίας έχει τόσο έντονη ιδεολογική χροιά. Και αυτό διότι πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι η πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ δεν κατάφερε να μεταδώσει στην κοινωνία το στίγμα της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ανώτατη εκπαίδευση», ανέφερε στην «Κ» η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος της παράταξης «Αριστερή Μεταρρύθμιση» κ. Ευγενία Μπουρνόβα.
Αντιδράσεις
Η κριτική που ασκείται στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από τις «Συσπειρώσεις» (παράταξη προσκείμενη στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ότι απομόνωσε την ομοσπονδία, υιοθετώντας τακτική συμπρόρευσης με τους φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Δηλαδή, την ομάδα εκείνων των φοιτητών που ηγούνται, τα τελευταία χρόνια, των καταλήψεων εντός των πανεπιστημίων. Αυτό αποξένωσε ισχυρή αριθμητικά ομάδα πανεπιστημιακών, μεταξύ των οποίων πολλοί με περγαμηνές στον χώρο της Αριστεράς που καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: