Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Το… στραπάτσο της ΓΑΠοκυβέρνησης
 Οι έντονες πιέσεις των Βρυξελλών και των εταίρων έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση, η οποία, φοβούμενη επανάλειψη του «εφιαλτικού Δεκέμβρη» για τα ελληνικά ομόλογα, εκτελεί πιστά όλες τις εντολές των κοινοτικών. Στη διάρκεια της εβδομάδας, σε δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση έδειξε με τις αντιδράσεις της ότι έχει χάσει την... μπάλα. Η πρώτη αφορούσε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η δεύτερη την χρονική προθεσμία που θα δοθεί στη χώρα μας για την επαναφορά του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε γνωστοποιήσει δημόσια ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα έστελνε το προσχέδιο στην Κομισιόν και το τελικό κείμενο στο τέλος του μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες επισημάνσεις της Επιτροπής. Οι Βρυξέλλες τού διεμήνυσαν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας πρέπει να το φτιάξουν μαζί, διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος νέου κύματος πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Η κυβέρνηση το αποδέχθηκε και σε συνέχεια αυτού ανώτερα στελέχη της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης της Κομισιόν ήρθαν με συγκεκριμένες εντολές στην Αθήνα.
Το Πρόγραμμα θα υποβληθεί στο τέλος του μήνα και στις 3 Φεβρουαρίου η Επιτροπή θα υποβάλει τις συστάσεις για την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών. Δεν χρειάζεται να το μελετήσουν οι κοινοτικοί, άλλωστε αυτοί το... γράφουν. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελλείμματος, ο ίδιος ο πρωθυπουργος είχε κάνει λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ζάππειο για τετραετία. Η Κομισιόν το περιόρισε στην τριετία και για να μην εκληφθεί ως ήττα της κυβέρνησης, εμφανίζουν τώρα τον κ. ΓΑΠ ότι δήθεν έδωσε εντολή να γίνει η δημοσιονομική εξυγίανση σε 3 χρόνια...
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία δεν είναι κακό να μας βοηθήσουν οι Βρυξέλλες στην εκπόνηση ενός αποτελεσματικού Προγράμματος για την αναχαίτιση των ελλειμμάτων και του χρέους. Κακό είναι να στο υπαγορεύουν και να μην έχεις το πολιτικό θάρρος να το παραδεχθείς.
ΓΚΟΓΚΟ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ  ΜΕΓΑ..ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ..ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: