Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Οι προβλέψεις της Deutsche Bank για ανεργία 20% δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Αντίστοιχη εκτίμηση είχε διατυπώσει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για 1.000.000 ανέργους στη χώρα, εάν δεν αναληφθούν από το οικονομικό επιτελείο αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Ο ΙΔΙΟΣ μάλιστα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία είχε εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την πρόβλεψη ανεργίας κοντά στο 9,5% τονίζοντας ότι είχαν υποεκτιμηθεί οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Η γερμανική τράπεζα θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα μπει σε μία τριετία βαθιάς ύφεσης ενώ θεωρεί πολύ δύσκολη την υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για μείωση των ελλειμμάτων του Δημοσίου.
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ που έρχονται από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας επιβεβαιώνουν την τροχιά συρρίκνωσης που έχει πάρει η οικονομία. Η ανεργία αυξάνεται διαρκώς ενώ η ύφεση θα χτυπήσει κυρίως τη μεσαία τάξη, που μέχρι τώρα απορροφούσε τους κραδασμούς της κρίσης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθούν μπροστά σε αδιέξοδα καθώς η αύξηση των έμμεσων φόρων και οι μειώσεις στις αποδοχές χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα περιορίσουν περαιτέρω τη ζήτηση στην αγορά.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι η οικονομία απειλείται από ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων, που δεν θα σπάσει για όσο διάστημα η κυβέρνηση επιμένει σε περιοριστική πολιτική χωρίς να τη συνοδεύει από αναπτυξιακά μέτρα. Η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και η επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ θα μπορούσαν να ήταν τα πρώτα βήματα.
πηγή:Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: