Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σαμαράς: η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ !!!
ΠΑΡΕ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΦΑΡΑΣΙ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ,ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ...ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ 
Την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα κριτική του παρελθόντος της ΝΔ έκανε κατά την γνώμη μας ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διάσκεψη της Χαλκίδας.
Η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε, είπε και συνέχισε: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο το οποίο στηρίχθηκε σε παροχές από δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων των κομμάτων στο κράτος και του κράτους στην κοινωνία..Η Νέα Δημοκρατία όταν ήλθε στη διακυβέρνηση το 2004, αντί να το αλλάξει το διαχειρίστηκε! Αυτή ήταν η ουσία της «ήπιας προσαρμογής». Κι είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί με την υπόσχεση να το αλλάξουν».
Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», που δεν τα άλλαξε η ΝΔ όταν είχε την ευκαιρία, διαλύεται σήμερα και αυτή «η τόσο δραματική διάλυσή του έγινε εξ αιτίας της ανευθυνότητας της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».
Όπως αναλύεται σε άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο http://www.antinews.gr/?p=36463 το σύστημα ΠΑΣΟΚ διαλύεται επειδή καταρρέουν και οι πέντε πυλώνες του: οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η δημοσιουπαλληλία, τα Πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ
Από αυτές τις σελίδες και εμείς και οι αναγνώστες μας δεν έχουμε πάψει να επισημαίνουμε θέσεις σαν κι αυτή: «Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία το 1981 υποσχόμενο ότι θα καταργήσει το «κράτος της δεξιάς». Και το έκανε. Διέλυσε το προηγούμενο ρεβανσιστικό και πελατειακό κράτος της δεξιάς και στη θέση του οικοδόμησε ένα βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η εξάρτηση από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η ιδεολογική και πολιτική νομιμοποίηση του αμοραλισμού και του αριβισμού. Αυτός ο μετασχηματισμός αποκαλείται έκτοτε «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Αυτό το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα ήταν ο μεγάλος εχθρός του Κ. Καραμανλή και όχι ο ανήμπορος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπρεπε να πολεμήσει και στη θέση του να ξεκινήσει την οικοδόμηση ενός κράτους έντιμου και αδιάφθορου….»
(Υπενεθυμίζουμε κι αυτό: Ο Σαμαράς, η Νέα Μεταπολίτευση και ο «αποΠΑΣΟΚισμός» της κοινωνίας και της ΝΔ)
Η ξεκάθαρη σημερινή τοποθέτηση του Σαμαρά απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα πολιτικής της ΝΔ υποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να οριοθετήσει πλήρως τη νέα Νέα Δημοκρατία από το παρελθόν της. Τόνισε άλλωστε για μια ακόμα φορά:
Η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της. Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Σήμερα δεν «χρωστάμε» σε κανένα, δεν φοβόμαστε τίποτε, όλα στο φως! Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανένα. Κι όταν λέμε κανένα, εννοούμε κανένα… Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει την αλήθεια. Θέλει απλώς να αποσείσει τις δικές του ευθύνες.
Έχει επίσης κάποια ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι αναφερόμενος σαφώς στις επιθέσεις που δέχεται και ο ίδιος και η ΝΔ αλλά και στις δυσκολίες του εγχειρήματος ανασυγκρότησης της παράταξης περιέλαβε στις ομιλία του τους στίχους του Κίπλινγκ:
Αν μπορείς να κρατιέσαι νηφάλιος,
όταν όλοι τριγύρω τα ‘χουν χαμένα
και φταίχτη σε κράζουν για τούτο…
Κι αν, θα σε μπλέξουνε ψεύτες,
εσύ σε ψευτιές δεν ξεπέσεις…
Αν μπορείς να ονειρεύεσαι,
δίχως ωστόσο να γίνεις
των ονείρων σου σκλάβος ποτέ…
Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=37296

Δεν υπάρχουν σχόλια: