Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ
Η μοίρα μας μάς κοιτάει και, μερικοί από εμάς, θα πρέπει σύντομα να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό μας και τα παιδιά μας.
Ας με διορθώσουν οι παλιότεροι, οι Γεώργιος Παπανδρέου ήταν αυτός που έριξε τους Κομμουνιστές και μαζί τους, τους Δημοκράτες της Αντίστασης. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και κυρίως ο κανακάρης του ο Αντρέας ήταν κάπως η αφορμή ή η προβοκάτσια της Χούντας. Πείτε μου, οι σοφότεροι, ότι ο Αντρέας δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχαν οι εξυπνάδες του τότε. Βέβαια δεν έφταιγε μόνον αυτός, απλά έσπρωξε την κατάσταση εκεί που έπρεπε.
Η πρώτη λαίλαπα του Πασόκ ήταν το πρώτο Πασόκ. Μας είπε ότι δεν χρειάζεται να έχουμε αξιοκρατία, ή παιδεία. Μας είπε ότι δεν είμαστε αγράμματοι, όταν είμαστε, ότι τα λεφτά των άλλων είναι για φάγωμα και ότι με δανεικά και κλεμμένα θα φτιάχνονταν Νέα Τζάκια. Μην το ψάχνετε, δείτε την λίστα των επιχειρήσεων πριν το 1967 και μετά το 1981 και θα δείτε ακριβώς τι λέω. Κλεμμένα και δανεικά η Νέα Ελλάδα που φανταστήκαμε. Και τα δωράκια επιτρεπτά, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια. Καλή και η πληθωρική λαϊκή ξανθιά, να δει και αυτή στον ήλιο μοίρα. Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς.
Η δεύτερη λαίλαπα ήρθε μετά το διάλειμμα της ψευδαίσθησης της ελευθερίας. Αν η πρώτη λαίλαπα του Πασόκ εξευτέλισε τον νοητό ήλιο της δικαιοσύνης, το διάλειμμα Μητσοτάκη εξευτέλισε την Ελευθερία της Αγοράς. Η δεύτερη λαίλαπα ευλόγησε τις τριγωνικές συναλλαγές, τα αεροπλανάκια και κατασπατάλησε (αλλά δίκαια και δημοκρατικά) την μία και μοναδική ευκαιρία που είχε η Ελληνική οικονομία. Η δεύτερη λαίλαπα αποκέντρωσε την Κεντρική Μαφία και έφτιαξε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποδυνάμωσε τον παραγωγικό ιστό ακολουθώντας Γερμανικές επιταγές άδειασαν την αγροτική επαρχία, αλλά έδωσε Μερσεντές στους αγρότες. Στην δεύτερη λαίλαπα χρωστάμε την ψευδαίσθηση της ευημερίας με δανεικά, και τις προσδοκίες δημοτικών υπαλλήλων που δεν έχουν ούτε προσόντα σκουπιδιάρη.
Η τρίτη λαίλαπα μας άξιζε… Βγάλαμε έναν ΚΚ που ήταν εκβιάσιμος και επομένως βραχυκυκλωμένος, με περίγυρο από την γενιά της πρώτης λαίλαπας. Ας προσέχαμε. Στην τρίτη λαίλαπα θα εξευτελίσουμε ό,τι Ελληνικό έχει μείνει, θα φάμε προσβολές να χορτάσουμε, και έχοντας χάσει την παραγωγική ικανότητα που είχαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, μόνο πουλώντας τα παιδιά μας, τα νησιά μας και τα βουνά μας δεν θα πεθάνουμε της πείνας.
Μεταξύ «επαναστάτη» με ζιβάγκο και του φουκαρά με τις ωραίες γραβάτες, δεν ξέρω ποιός θα ταυτιστεί με την μεγαλύτερη ζημιά. Ο εξευτελισμός και το ξεπούλημα της χώρας.
 Να δούμε αν θα ξαναφύγει κανείς νύχτα;
πηγή:antinews
ΣΧΟΛΙΟ:Αυτοί πέρασαν σαν σπουδαίοι από τους ταϊσμένους με τα δανεικά,εμείς τι φταίμε και τώρα στερούμστε τις ζωτικές μας ανάγκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: