Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Διαμαντοπούλου: Δεύτερη επίσημη γλώσσα η αγγλική

Tην καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους εισηγείται η ελληνίδα επίτροπος ΄Αννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, με το σκεπτικό ότι η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη καθώς στο τέλος του 2006, με την προωθούμενη διεύρυνση και την ένταξη άλλων δέκα χωρών στην ΕΕ, θα τεθεί ευθέως το ζήτημα της πολυγλωσσίας.
«Η Ευρώπη θα μοιάζει με σύγχρονη Βαβέλ», τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, καθώς θα υπάρχουν είκοσι γλώσσες. «Ποιος μπορεί να φανταστεί μια ευρωπαϊκή διαδικασία με ταυτόχρονη μετάφραση σε 20-22 γλώσσες;», διερωτάται. Απαντώντας σε όσους έχουν αντιρρήσεις, προβάλλοντας φόβους για απώλεια της εθνικής μας γλώσσας και κληρονομιάς, η ελληνίδα επίτροπος απαντά ότι «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα ελληνικά και τα αγγλικά».

Αυτά στην Καθημερινή πριν μερικά χρόνια....ΣΗΜΕΡΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: