Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ιδρύουν και πάλι το πασοκικό κράτος....!

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την Κυβέρνηση και άρχισε το ξήλωμα του κρατικού μηχανισμού καθώς επίσης και των προσώπων τεχνοκρατών και μη, που δεν ανήκουν στην επιρροή του.
Η πολιτική αυτή, έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και τις επιλογές κρατικών λειτουργών με δημόσια πρόσκληση, τους οποίους τελικά θα αξιολογήσουν οι κ.κ. Πάγκαλος και Ραγκούσης, που κάθε άλλο παρά εχέγγυα ...αντικειμενικότητας παρέχουν.
Χθες είχαμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για μέτρα, αποφάσεις και προαγγελίες για "αναδιάρθρωση" υπηρεσιών, που στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η επανίδρυση χωρίς προσχήματα του "καθεστώτος" ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν πρόλαβαν καλά – καλά να καθίσουν στις καρέκλες τους και εξέδωσαν αποφάσεις, με συγκεκριμένες κομματικές στοχεύσεις.
Οι πράξεις αυτές, σχολιάζονται ιδιαίτερα αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς ακόμη δεν έχει ξεχαστεί η πολιτική που είχε ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, όταν ανέλαβε την εξουσία το 2004 όταν πορεύτηκε για πολλούς μήνες με στελέχη που είχε διορίσει σε σημαντικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
• Χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, προανήγγειλε "αναδιάρθρωση όλων των Υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής", που στην πράξη σημαίνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε δυσμενείς μεταθέσεις ή και σε έκτακτες κρίσεις δύο – τρεις μήνες πριν τις κανονικές με προφανή σκοπό να προωθήσει "ημέτερους" σε θέσεις κλειδιά. Επίσης προανήγγειλε την κατάργηση της Αγροφυλακής, χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για το έργο της και κυρίως για το ρόλο που διαδραματίζει στην ύπαιθρο. Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αλλάξει την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε σε αυτή ο εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που είχε διατηρήσει στη θέση του επί πολύ χρόνο τον αρχηγό που είχε ορίσει το ΠΑΣΟΚ.
• Η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου με απόφασή της ανέστελλε προσωρινά (;) το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που αφορούσε κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και των απομακρυσμένων περιοχών, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων.
Στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό σκοπεύει στον διορισμό από την ίδια εκπαιδευτικών, κάτι άλλωστε που έμμεσα επιβεβαιώνεται από δήλωσή της που ακολούθησε των αντιδράσεων που σημειώθηκαν και στην οποία υπόσχεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι "και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια".
• Στο Υπουργείο Υποδομών, ο υπουργός Δ. Ρέππας, απαγόρευσε την εκταμίευση κονδυλίων για έργα που η χρηματοδότησή τους αποφασίστηκε προεκλογικά.
• Η Υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κίνησε τις διαδικασίες κατάργησης του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ικανοποιώντας έτσι "αιτήματα" που υπήρχαν.
ΚΑΙ ...ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ.!
Εκτός όμως από τις "αποφάσεις επανίδρυσης του κράτους ΠΑΣΟΚ", σε εξέλιξη είναι και ένας παραπολιτικός – λασπολογικός πόλεμος κατά πρώην υπουργών, καθώς οι διάδοχοί τους, διοχετεύουν στα Μ.Μ.Ε. πληροφορίες για παραλαβή άδειων γραφείων κλπ.
Χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση και να διαψεύσει επί της ουσίας τον διάδοχό του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι όλοι οι φάκελοι βρίσκονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως είναι το σωστό και όχι στα γραφεία του Υπουργού και των συμβούλων του.
Ό,τι υπήρχε στη βιβλιοθήκη και στο γραφείου του Υπουργού, προσέθεσε, ήταν προσωπικά αρχεία και αντικείμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: