Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αρον άρον η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις κορώνες περί εμμονής στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε...
Προπέτασμα καπνού

Αρον άρον η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις κορώνες περί εμμονής στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αφόρητες πιέσεις από τις αγορές, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για δραστική μείωση του ελλείμματος, οι οποίες συνοδεύονται με απειλές για νέες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να αποστασιοποιείται από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.Οι εξαγγελίες για μειώσεις φορολογικών συντελεστών υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και για κατάργηση μόνο των χαριστικών φοροαπαλλαγών έχουν μείνει στα χαρτιά.
Δίνουν πλέον τη θέση τους σε σχέδια για αυξήσεις φορολογικών συντελεστών σε εισοδήματα που βαφτίζονται «υψηλά», μειώσεις αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και «ψαλίδισμα» σε εκπτώσεις δαπανών και απαλλαγές που αφορούν σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Οσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το μόνο (σοβαρό) μέτρο που ακούστηκε μέχρι σήμερα είναι η ενίσχυση των κινήτρων για τη ζήτηση αποδείξεων. Από κει και πέρα καμία άμεση λήψη μέτρου κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που γίνεται με τα δεκάδες «παράθυρα» τα οποία υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία.
Εχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσει την ολοένα και διογκούμενη κατακραυγή εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που την εμπιστεύθηκαν, η κυβέρνηση τι κάνει; Ξεκινά έναν μαραθώνιο εξεταστικών επιτροπών για υποθέσεις που χειρίσθηκε κυρίως η προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου η κοινή γνώμη να εξακολουθεί να κατακλύζεται με αποκαλύψεις για τη δράση πρώην αξιωματούχων και, από τον… κουρνιαχτό που θα σηκωθεί, να μην μπορεί εύκολα να διακρίνει πόσο… ωμή θα είναι η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων!



Δεν υπάρχουν σχόλια: