Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κατέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης...
Αθέτηση υποσχέσεων

Η μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κατέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες, προσαρμοσμένο πλήρως στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική οικονομία, όπως περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αλλά και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.
Από την άλλη πλευρά, οι διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα -όπως αυτές εκφράστηκαν με την προχθεσινή ανάρτηση στο Διαδίκτυο των 25 προτάσεών της, στο πλαίσιο της περιώνυμης διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής- δείχνουν ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για σημαντική μείωση του φορολογικού βάρους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.
Η «περίφημη» κλίμακα-έκπληξη του ΠΑΣΟΚ για τις φοροελαφρύνσεις μετατίθεται για το 2011, καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός του επόμενου έτους δεν έχει περιθώρια. Επιπλέον, οι φορολογούμενοι αναμένεται να δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα στο εισόδημά τους με το ουσιαστικό πάγωμα των αποδοχών τους για το 2010 και στον ιδιωτικό τομέα, όπου επίσης φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί η συνταγή Παπακωνσταντίνου για το Δημόσιο.
Μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να συντάξει νέο Προϋπολογισμό, εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτός που υπερψηφίστηκε δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες προσαρμογής της οικονομίας, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, τη «νύφη» θα κληθεί να πληρώσει η πλειονότητα των Ελλήνων που έχουν γονατίσει οικονομικά, αλλά περιμένουν μάταια να πάρουν μια ανάσα μέσω της υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία και επέλεξαν με βάση τις υποσχέσεις αυτές.
Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έρχεται με φοροεπιδρομές, αλλά με σοβαρό, υπεύθυνο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία, η οποία, ωστόσο, θα πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική της για τα λάθη που έγιναν κατά τα 5,5 χρόνια των κυβερνήσεών της με υπουργό Οικονομικών είτε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη είτε τον κ. Γ. Παπαθανασίου. Μια συζήτηση για αυτοκριτική, η οποία είναι απαραίτητη στην προσπάθεια για επάνοδο στην εξουσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: