Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Από τα stage στον… Καιάδα του σοσιαλ(η)στή Γκόγκου!

Σε σφοδρή αντιπαράθεση οδηγούνται κυβέρνηση και εργαζόμενοι στα stage, μετά την επίσημη κατάργηση των προγραμμάτων. Όπως εξηγούν στη zougla.gr, η απόφαση αυτή της κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο χωρίς μάλιστα να δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.
Δεκάδες σωματεία εργαζομένων στα stage οργανώνουν την πρώτη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα Σφοδρές αντιδράσεις
«Αν είσαι εναντίον της δουλίας, δεν σκοτώνεις τους δούλους». Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνουν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα stage απ’ όλη την Ελλάδα. Και οργανώνουν πυρετωδώς την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Με την συμμετοχή δεκάδων τοπικών σωματείων εργαζομένων σε προγράμματα stage σε όλη την χώρα.
Ενώ ταυτόχρονα, καταγγέλλουν ότι όσοι τους «υιοθέτησαν» τις τελευταίες ημέρες δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στα stage, όπως αυτά αναδείχθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει κατά χιλιάδες στο δρόμο. Όπως λένε, όσοι έρχονται τώρα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους έρχονται μόνο για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Μετά την απόλυσή τους από τα stage, δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίαςΜέχρι τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους. Με την τελευταία κυβερνητική απόφαση όμως θα απομακρυνθούν όλοι από τις θέσεις τους. Τα stage που λήγουν στο δημόσιο δεν θα ανανεώνονται. Και όσοι απολυθούν οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, προσελήφθησαν για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θα αποζημιωθούν.
Με όλα αυτά ως φόντο, το κίνημα των stagers όπως έχει αρχίσει ήδη να χαρακτηρίζεται αναμένεται να εκφρασθεί με χιλιάδες ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια, απεργίες, δυναμικές κινητοποιήσεις, πορείες, κατασκηνώσεις, διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα. Αρχής γενομένης από την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Σήμερα αναμένεται κιόλας η απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού των εργαζομένων στα stage για την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Φουντώνει η αγανάκτηση
Ταυτόχρονα όμως, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Όπως εξηγεί η κ. Ροβυθάκη, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, παίρνουν περισσότερα χρήματα από τους εργαζομένους στα stage…
Και σε ότι αφορά το μέλλον τους στην αγορά εργασίας… η προϋπηρεσία τους στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ που υπηρέτησαν ή συνεχίζουν να υπηρετούν δεν αναγνωρίζεται στην αγορά εργασίας. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Υπομονή…
Η τριβή ανάμεσα στους εργαζομένους στα stage και την κυβέρνηση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του δημοσίου. Θα είναι μεγάλο το πρόβλημα που θα προκύψει στη λειτουργία υπηρεσιών του δημοσίου, νομαρχιών και των δήμων από την κατάργηση των stage. Από τη μια παγώνουν οι προσλήψεις σε δημόσιο και δήμους, ενώ καταργούνται και οι συμβάσεις έργου. Και από την άλλη οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες. Οι πολίτες ως πρώτη επιλογή μπορούν να έχουν την υπομονή…
Η κακοκαιρία δεν τους σταματά... Στην πρώτη γραμμή του «πυρός» κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Πολιτισμού, οι stagers στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.
Ακολουθούν με γοργό βήμα οι stagers των νοσοκομείων της Κρήτης, η Συντονιστική των εργαζομένων στα προγράμματα stage Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και Σωματεία stagers σε ασφαλιστικά ταμεία. Και ακολουθούν καθημερινά δεκάδες τοπικά σωματεία…
ΑΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ  ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΑΖΑΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: