Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αποφασιστικός και με αέρα…νίκης, εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός κ.Κωνσταντίνος Καραμανλης, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Αλλαγή κυβέρνησης, σημαίνει αυτόματα κατάρρευση του Ελληνικού κράτους υπό το βάρος της κρίσης, το γενικό νόημα της ομιλίας του κ.Καραμανλη.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε στην ομιλία του, τάζει μεγάλα λόγια και το πρόγραμμα του, εάν εφαρμοστεί, θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, άφησε να εννοηθεί ο κ. Καραμανλης. Στην οικονομία και κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς και στις διαρθρωτικές αλλαγές επικεντρώθηκε στην ομιλία του, ενώπιον των παραγωγικών τάξεων.

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι η κρίση βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Σημείωσε πως «ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια και αν δεν υπάρξουν άμεσες δράσεις, οι κίνδυνοι θα μεγαλώσουν». Παράλληλα, επανέλαβε ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες, καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον, καθώς με την απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Μάρτιο, η χώρα έμπαινε αυτόματα σε παρατεταμενη προεκλογική περίοδο. Επίσης, γνωστοποίησε βασικά στοιχεία του σχέδιο Εξόδου από την κρίση, οι οποίοι είναι:

1. Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

2. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

3. Οι διαρθρωτικές αλλαγές για τη δημιουργία νέων δομών, ικανών να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ' ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Ο κ. Καραμανλής επίσης αναφέρθηκε και στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και τόνισε πως θα καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια, εάν ξαναβγεί πρωθυπουργός. Επιπλέον έθιξε θέματα της μη νόμιμης μετανάστευσης και επιπλέον, καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της.

Το πρωί του Σαββάτου, κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής προέταξε το τρίπτυχο νοικοκύρεμα του κράτους, αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τάχθηκε για ακόμα μία φορά υπέρ των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: