Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Πρεμιέρα σχολικής χρονιάς για 1.500.000 μαθητές

Βιβλία, laptop και ενημερωτικά έντυπα για τη νέα γρίπη...
Το κουδούνι χτύπησε για 1.500.000 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τα βιβλία, τα laptop για την Α΄ Γυμνασίου και τις ευχές για “καλή χρονιά” θα πάρουν σήμερα και το ενημερωτικό υλικό για τη νέα γρίπη. Στο Περιστέρι, κοντά στους μαθητές του 17ου Γυμνασίου, παρακολούθησε το πρωί τον αγιασμό ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος, στέλνοντας από το προαύλιο του σχολείου το μήνυμά του σε όλο τον μαθητόκοσμο.
“Το υπουργείο Παιδείας, με τις κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις του, προέβη σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε κατά την πρώτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους να λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας”, τόνισε χθες η γενική γραμματέας του ΥΠΕΠΘ Νίκη Γκοτσοπούλου και έκανε λόγο για “περιστατικά κομματικού πατριωτισμού”, μεμονωμένα πάντως, αναφερόμενη σε δηλώσεις περί “ανετοιμότητας” των σχολείων. “Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακραίες πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών, τουλάχιστον στο χώρο της Παιδείας. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται επίδειξη τέτοιου είδους συμπεριφοράς. Δηλαδή, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αυτά τα αξιολογούμε ως μεμονωμένα περιστατικά κομματικού πατριωτισμού. Δεν επιθυμούμε αυτή η κατάσταση να πάρει διάσταση στο χώρο της Παιδείας, γιατί όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα έχουν δείξει την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον Εθνικό Διάλογο και είμαι βέβαιη ότι θα επιδείξουν το ίδιο και τώρα στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας”, υπογράμμισε η κυρία Γκοτσοπούλου.

Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ζητήσει εξαίρεση από την ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις άλλες κατηγορίες. Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώθηκε πριν από την προκήρυξη των εκλογών και αναμένεται, μετά την εξαίρεση να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κυρία Γκοτσοπούλου, έως χθες είχε αποσταλεί το σύνολο των τίτλων των βιβλίων που είναι απαραίτητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ποσοστό 95% των σχολείων της Επικράτειας. Οι αποστολές συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Όσον αφορά στο υλικό που σχετίζεται με την καθημερινή υγιεινή στα σχολεία, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΠΘ τόνισε ότι οι διευθυντές έχουν ήδη προβεί στην αγορά του. “Όπου παρατηρηθούν ελλείψεις ή προβλήματα με τις σχολικές επιτροπές και τους Δήμους, το υπουργείο είναι έτοιμο να αποστείλει υλικό υγιεινής τάχιστα μέσω των αποθεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων”, είπε η κ. Γκοτσοπούλου και ευχήθηκε “καλή σχολική χρονιά” σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: