Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

πηγή:citypress
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο εξομοίωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο με τους άντρες συναδέλφους τους, ύστερα από την κατηγορηματική άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την Ελλάδα, περίοδο προσαρμογής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θεωρεί ότι η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέχεια του μισθού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ισχύουν κοινοί κανόνες και για τα δύο φύλα, ωθεί ουσιαστικά σε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο στα 65 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενες στο Δημόσιο θα υποχρεωθούν να εργαστούν από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια επιπλέον.
Προτείνονται ακόμη η δραστική μείωση των πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων, η αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση «πλήρους» σύνταξης, η αύξηση των κινήτρων για συμμετοχή στην αγορά εργασίας και η μείωση των συντάξιμων αποδοχών, με παράλληλη αποφυγή δημιουργίας «φτωχών συνταξιούχων». Ακόμη, η Κομισιόν προωθεί την άρση των εμποδίων για την εργασία των ηλικιωμένων, κίνητρα για την παραμονή συνταξιούχων στην αγορά εργασίας, παρότρυνση των εργαζομένων να έχουν διαφορετικές πηγές εισοδημάτων κατά τη σύνταξή τους, όπως η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.
Εξαίρεση
Μετά τη δυσμενή εξέλιξη που είχε η υπόθεση της Ιταλίας, η οποία, εάν δεν προσαρμοστεί άμεσα, κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο, οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να αλλάξουν τη διαπραγματευτική τους στάση. Έτσι, αντί να διεκδικήσουν περίοδο σταδιακής προσαρμογής, προσανατολίζονται να ζητήσουν την εξαίρεση από την εξομοίωση περιορισμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες με τρία παιδιά ή οι σύζυγοι αναπήρων.
Ενσωμάτωση επιδομάτων
Την ίδια ώρα, σε μισθολόγιο δύο ταχυτήτων φαίνεται πως μετατρέπεται αυτό του Δημοσίου, αφού η κυβέρνηση σκέφτεται την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων για τους νεοπροσλαμβανόμενους, κάτι το οποίο σημαίνει και μείωση μισθού για όσους μπουν τώρα στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, έκρηξη γνωρίζει η μετατροπή συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου, συνήθως δύο ή τριών μηνών, ενώ πληθαίνουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπάλληλοι εργάζονται μόνο για ελάχιστες ώρες κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: