Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ..ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την αρνητική στάση της ελληνικής κοινωνίας έναντι των μεταναστών καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πολίτες αντιμετωπίζουν όλο και πιο αρνητικά τη μετανάστευση και ζητούν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα, το 29% δηλώνει ότι η πρώτη σκέψη του όταν ακούει τη λέξη «μετανάστευση» αφορά στις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αλλά το 22% τονίζει ότι το απασχολεί πρωτίστως το ζήτημα των προβλημάτων που αυτή προκαλεί και το 14% ότι του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα, το 72% θεωρεί ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι λιγότερο αυστηρή απ' όσο πρέπει, ενώ το 47% εκτιμά το ίδιο για τη μεταναστευτική πολιτική και σε επίπεδο Ε.Ε. Επίσης, το 93% πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει φθάσει στο όριό της όσον αφορά στην υποδοχή μεταναστών, το 69% εκτιμά ότι οι μετανάστες είναι πολλοί και το 56% τάσσεται υπέρ της μεταφοράς των παράνομων μεταναστών σε πρώην στρατόπεδα.
Αρνητική στάση
Σε γενικότερο επίπεδο, το 62% θεωρεί ότι η μετανάστευση μάλλον βλάπτει, το 52% εκτιμά ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην οικονομία, το 76% πιστεύει ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα στην Ελλάδα και, όσον αφορά στο ζήτημα της νομιμοποίησής τους, το 35% θεωρεί ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν μόνο όσοι έχουν εργασία, το 33% μόνο όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά και το 15% ζητά να μη νομιμοποιηθεί κανείς. Πάντως, το 87% συμφωνεί ότι οι μετανάστες θα πρέπει να έχουν ίδιες με τους Έλληνες παροχές σε υγεία και εκπαίδευση και το 56% τάσσεται υπέρ της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: