Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ευρω-καταδίκη για τα όρια συνταξιοδότησης
Οπως ήταν αναμενόμενο το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε σχέση με την προσφυγή της Κομισιόν σε βάρος της Ελλάδας για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών απασχολούμενων στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν 129.000 εργαζόμενες νεότερης ηλικίας, οι οποίες θα δουν βραχυπρόθεσμα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να αυξάνονται έως και 15 χρόνια. Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται και οι υπόλοιπες -άνω των 50 ετών- 107.000 συνάδελφοί τους, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Στην περίπτωση κατά την οποία η απόφαση επηρεάσει δυσμενώς τις υπαλλήλους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου «κύματος» φυγής από το Δημόσιο, το οποίο θα πολλαπλασιάσει τα ελλείμματα, δημιουργώντας εκρηκτικές συνθήκες στο σύνολο του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Διαβάστε περισσότερα για τις συνέπειες της απόφασης αυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: