Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Το χρέος και ο δικομματικός … «Ηλίας του 16ου»



Έχουμε πολύ φαντασία – γι’ αυτό όσα συνέβησαν στο Λουξεμβούργο και το Eurogroup μας θυμίζουν την αγαπημένη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο Ηλίας του 16ου». Θυμάστε μήπως στις τελευταίες σκηνές αυτής της ταινίας όπου ο μαϊμού αστυνομικός Κώστας Χατζηχρήστος πλακώνει στα χαστούκια το «μικρολαμόγιο» Θανάση Βέγγο; Θυμάστε που οι φάπες έπεφταν σαν χαλάζι και μάλιστα ήταν και αληθινές, όπως είχε πει πολύ αργότερα ο Βέγγος;
Ε! κάπως έτσι και η δύσμοιρη Ελλάδα άρχισε να τρώει φάπες από την Κομισιόν, τον ψευτοχωροφύλακα της τσέπης μας.
Έτσι και η χώρα μας θύμιζε τον κακομοίρη Θανάση Βέγγο που με μικρολαμογιές προσπαθεί να επιβιώσει και τελικά τη γλιτώνει παρά τρίχα.
Τέτοιο χαστούκι είχε πολλά χρόνια να φάει η Ελλάδα και δυστυχώς το έφαγε ο συμπαθής κατά τα άλλα υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Το παιχνίδι τέλειωσε, χρειαζόμαστε αξιόπιστες στατιστικές» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας ουσιαστικά στη χώρα μας ότι είστε απατεώνες, μας δίνετε χρόνια τώρα ψεύτικα στοιχεία αλλά τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσετε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλμούνια ο οποίος σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος είπε: «Αυτές οι σοβαρές ασυμφωνίες απαιτούν μια ανοιχτή και εις βάθος έρευνα για το τι συνέβη. Είχαμε αυτά τα συμβάντα και στο παρελθόν και αλλάξαμε αποφάσεις, ακόμη και τους κανονισμούς, προκειμένου να αλλάξουμε την ικανότητα της Eurostat να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα»
Δηλαδή γίναμε και επίσημα τα κακά παιδιά στο σχολείο που κάθονται στην τελευταία θέση και περιμένουν την τιμωρία. Το κακό είναι όμως πως μας κρέμασαν στα μανταλάκια και όλες οι εφημερίδες της Ευρώπης δείχνοντάς μας ως κακό παράδειγμα.
Καλά θα πουν ορισμένοι, ποιος χέ….κε για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών;
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι Κουτόφραγκοι έχασαν την υπομονή τους και μας κουνούν πλέον το δάκτυλο μπροστά στα μάτια μας: Αν δεν λάβετε μέτρα θα το πληρώσετε πολύ ακριβά.
Ποιος ευθύνεται γι’ αυτόν τον ανεπανάληπτο διασυρμό: Όλοι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
1. Κατ’ αρχάς πληρώνουμε τον Αλογοσκούφη και τις φοβερές αλχημείες του. Τα ψεύτικα στατιστικά που έστελνε επί 5 χρόνια και που τώρα αποκαλύπτονται. Αν λειτουργεί έτσι και στο Πανεπιστήμιο που επέστρεψε αλίμονο στους φοιτητές του.
2. Φταίει ο Γ. Παπαθανασίου ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα λάβουμε μέτρα για να πάει το έλλειμμα κάτω από 3,7%. Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες μιλούσε για έλλειμμα που θα φτάσει το 6% αν δεν εισπραχθούν έσοδα από ημιυπαίθριους και άλλα μέτρα.
3. Φταίει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εκτόξευσε τις δημόσιες δαπάνες στην πορεία προς τις εκλογές, διέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό αδειάζοντας τα ταμεία και τελικά φταίει που δεν τόλμησε να πάρει μέτρα για τους έχοντες και τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες οι οποίες θησαυρίζουν εν μέσω κρίσης.
4. Φταίει τέλος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία ναι μεν δεν έχει ευθύνη για την εκτόξευση του ελλείμματος στο 12% αλλά με τον άκρατο λαϊκισμό του πριν τις εκλογές, έταξε λαγούς με πετραχήλια ενώ γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό, που δυστυχώς θα πληρώσουμε όλοι μαζί.
Δικομματικό, λοιπόν, το έγκλημα….
Τι μέλλει γενέσθαι, όμως, μετά τα «αγγουράκια Βρυξελλών;» Η μόνη λέξη είναι μέτρα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, βάζοντας την ουρά στα σκέλια, δεσμεύτηκε να πάρει σκληρά ώστε το έλλειμμα από 12,5% που θα κλείσει το 2009 να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό μέσα στο 2010. Δεσμεύτηκε επίσης να δίνει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, βέβαια, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη γνωστή αλχημεία της μεταφοράς δαπανών από το ένα έτος στο άλλο, κοινή πρακτική από την εποχή του Γ. Παπαντωνίου στην πλατεία Συντάγματος.
Τι σημαίνει μέτρα; Τα περιέγραψε ο Γ. Προβόπουλος παρουσιάζοντας την έκθεση της ΤτΕ. Διαρθρωτικές αλλαγές που δεν θα φοβούνται το πολιτικό κόστος. Δηλαδή φόρους, άμεσους και έμμεσους σε ποτά, τσιγάρα, ακίνητα, έκτακτες εισφορές, πάγωμα των αυξήσεων, περικοπές παντού. Να δούμε τώρα αν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ θα γυρίσουν μπούμερανγκ.
“The Game is Over” αγαπητοί Συνέλληνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: