Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009


Το μεγαλύτερο... μικρό βήμα του ανθρώπου
Η 20ή Ιουλίου, ημερομηνία που το 1969 το διαστημικό λεωφορείο «Apollo 11» προσσεληνώθηκε, πλησιάζει και ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει την 40ή επέτειο ενός κατορθώματος-ορόσημο στην ανθρώπινη ιστορία.

Η εικόνα της στιγμής που ο Αμερικανός αστροναύτης Neil Armstrong κάνει το… μεγαλύτερο «μικρό βήμα για τον άνθρωπο» και πατάει στο φεγγάρι, είναι από τις περισσότερο διαδεδομένες στην ιστορία.

Με αφορμή την επέτειο της διαστημικής αποστολής του Apollo 11, η αμερικανική Διεύθυνση Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), έχει ετοιμάσει ειδικά αφιερώματα και οι Αρχές των ΗΠΑ έχουν οργανώσει επετειακές εκδηλώσεις στο ακρωτήριο Canaveral της Φλόριντα, από όπου όλα ξεκίνησαν το 1969.

Στο πλαίσιο των ειδικών αφιερωμάτων, μία ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να πάρει τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι στην αποστολή του Apollo 11, κάνοντάς τους κοινωνούς του σπουδαίου επιτεύγματος της ανθρώπινης διανόησης και θέλησης.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.wechoosethemoon.org, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν ψηφιακά «λεπτό προς λεπτό» τα όσα συνέβησαν στην αποστολή, τις συνομιλίες μεταξύ του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου και των επιστημόνων στο έδαφος, να δουν μερικές μοναδικές φωτογραφίες από πρόσωπα-κλειδιά και άλλα γεγονότα, καθώς και εντυπωσιακά video με πλάνα τόσο μέσα, όσο και έξω από το Apollo 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: