Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΔΑΠ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η ΠΑΣΠ, παραμένε τουλάχιστον 12 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΔΑΠ, που κράτησε τις δυνάμεις της κοντά στο 40%. Οι πίνακες των αποτελεσμάτων δεν περιείχαν αξιοσημείωτες αυξομειώσεις για τις παρατάξεις της Αριστεράς.Η Πανσπουδαστική (η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ) ήλθε αδιαμφισβήτητα τρίτη, με διπλάσιο ποσοστό από την τέταρτη ΕΑΑΚ (παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) και τριπλάσιο από την «Αριστερή Ενότητα», στη στήλη της οποίας καταγράφηκαν τα σχήματα που στήριξε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.Η συμμετοχή έπεσε κυρίως στις μεγάλες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά η κάλπη της Νομικής έκλεισε με 2.000 ψηφίσαντες έναντι 2.500 πέρυσι, ενώ 700 λιγότεροι πήγαν να ψηφίσουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αποχή έπληξε τη δεξαμενή της ΔΑΠ. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις αναγωγές επί των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, που έδειξαν ότι η ΔΑΠ δεν είχε απώλειες.Κατά την εκτίμηση της ΔΑΠ, η πτώση της συμμετοχής, η οποία την τελευταία τριετία είχε εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ με καύσιμο την ένταση των μαχών για το άρθρο 16 και το νόμο-πλαίσιο, αποτελεί ένδειξη ότι 24 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές δεν διαμορφώθηκε στις σχολές πολιτικό ρεύμα υπέρ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. «Αν υπήρχε τέτοιο ρεύμα, θα εκφραζόταν με αυξημένη προσέλευση στις φοιτητικές κάλπες»
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΘΟΣ,ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.! ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΑΝΑ ΜΑΧΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: