Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ........
Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε φάση πολιτικής αμηχανίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε αρκετά σοβαρή δημοσκοπική κάμψη, που όμως δεν έχει πάρει διαστάσεις καταστροφής. Η κυβερνητική ηγεσία προσποιείται ότι έχει ακόμη μία ισχυρή λαϊκή εντολή, που της επιτρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική και κοινωνική κρίση. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, επειδή έχασε μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει στον αναγκαίο οικονομικό εκσυγχρονισμό όταν ακόμη ήταν πολιτικά κυρίαρχη.
Τα νέα είναι αρκετά καλά για το ΠΑΣΟΚ, δεν προεξοφλούν όμως το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκτησε στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι της ΝΔ αξιοποιώντας τα σοβαρά κυβερνητικά λάθη και δίνοντας ένα σωρό υποσχέσεις στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Το πολιτικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ δεν διαμορφώνει ακόμα πολιτικές εξελίξεις.
Τα μικρότερα κόμματα καταγράφουν δημοσκοπικά κέρδη, πάσχουν όμως από έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής που εντάσσεται σε προοπτική συμμετοχής στην εξουσία. Ουσιαστικά καταγράφουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση και το δικομματισμό, χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρουν πολιτική διέξοδο στους ψηφοφόρους.
Ο λαός όμως θέλει συνεργασία των κομμάτων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, ίσως μεγάλη συμμαχία ή κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού......Είδωμεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: