Powered By Blogger
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008



"ΚΕΡΑΥΝΟΙ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (06/05/08)

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού ,κάνοντας κλικ εδώ


…….Το Σύνταγμα προβλέπει με σαφήνεια και αυστηρότητα τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, για την αναθεώρηση διατάξεών του. Το Σύνταγμα αναθέτει την ευθύνη της αναθεώρησης σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορεί, λοιπόν, αφενός να διακηρύσσεται ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση και αφετέρου να υπονομεύεται. Δεν μπορεί, από τη μια να προβάλλονται αβάσιμοι ισχυρισμοί για, δήθεν, «υποβάθμιση θεσμών» και, από την άλλη, να αναπτύσσονται μεθοδεύσεις, που υπονομεύουν κάθε προοδευτική αλλαγή. Δεν καλύπτεται η φυγή από την κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία, με την κατασκευή προσχημάτων και μάλιστα άσχετων προς την αναθεωρητική διαδικασία. Με απλά λόγια κανένας δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό:
- Μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταθεί, με υπευθυνότητα, στο ύψος των περιστάσεων;
- Μπορεί να συμπράξει στην προώθηση των προτάσεών της, ή θα κρυφτεί και πάλι πίσω από προφάσεις, που δεν αποδεικνύουν παρά μόνο ότι φοβάται την ώρα των ξεκάθαρων θέσεων;
- Μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να ξεπεράσει την πολιτική αδυναμία, που την εξέτρεψε στη στείρα και καθολική άρνηση;
- Μπορεί να παραμερίσει τις φοβίες, που την εγκλωβίζουν σε αδιέξοδες πρακτικές και να ανταποκριθεί έμπρακτα, έστω την τελευταία στιγμή, στο θεσμικό της ρόλο; Εάν εννοεί, έστω και ελάχιστα από όσα διακηρύσσει, για την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, το νέο εκλογικό σύστημα, μπορεί να το αποδείξει. Εάν πιστεύει στις προτάσεις της μπορεί να τις κάνει πραγματικότητα. Σήμερα και όχι στο απώτερο, αβέβαιο μέλλον. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει έμπρακτα ότι υποστηρίζει, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, αυτά που λέει. Πεδίο διαλόγου και σύνθεσης υπάρχει και μάλιστα ευρύ.
……………………………………………………
Εμμονή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην άρνηση θα είναι ένα μόνιμο βάρος στην παραπέρα πορεία της. Θα είναι όμως προπάντων μόνιμο βάρος σε κάθε μελλοντική αναθεωρητική διαδικασία και θέλω να το τονίσω αυτό. Θα είναι ένα μόνιμο βάρος σε κάθε μελλοντική αναθεωρητική διαδικασία. Και αυτό οφείλουν να το ξαναδούν. Η επιστροφή τους είναι χρέος, που δεν μπορεί να αγνοήσουν. Είναι χρέος απέναντι σ’ ολόκληρη την Κοινωνία. Χρέος στην πορεία της Τόπου. Χρέος Δημοκρατίας. Σε τελική ανάλυση, η καθεμιά και ο καθένας μας κρίνεται από το πως ανταποκρίνεται στο χρέος του προς τη Δημοκρατία και τον Τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: